Egyre több helyen kell fizetni - Megállíthatatlan a földadó?

agrarszektor.hu
Újabb két település döntött úgy, hogy bevezeti a földadót. Ezúttal a Somogy megyei Karádon és Somogytúron határoztak arról, hogy kivetik az új adónemet a földtulajdonosokra. Ezzel ma már legalább tíz település lehet az országban, ahol a földadó hatályban van.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Mindkét településen azzal érvelnek, hogy nincs más lehetőségük bevételeik növelésére. Müller Tibor, Somogytúr polgármestere a Sonline.hu-nak elmondta, hogy számos, bajban lévő kisközségnek sem lesz más választása. Ez az ugyanis, ami úgy hozhat bevételt, hogy a helyi lakosságot nem terheli, mivel a hozzájuk tartozó földek már nem az ott élők tulajdonában vannak.

Karádon azt is kikötötték, hogy a helyi lakosoknak egyáltalán nem kell fizetniük, akik pedig másutt élnek, azoknak csak húsz hektár fölötti területnél kell megfizetniük a hektáronként ötezer forintban megállapított adót. Mivel az önkormányzatok finanszírozásáról ellentmondásos információkat lehetett hallani, be akarták biztosítani magukat - közölte Schádl Szilárd polgármester.

Mint ismert, a földadó bevezetésének lehetőségét az adótörvények tavalyi módosításával teremtette meg a parlament. Nincs pontos adat arról, hogy az új adót országos hány önkormányzat vetette ki, de a korábbi nyilatkozatok alapján ma már legalább tízre tehető az ilyen települések száma.

A gazdák Balmazújvárosban és Súron is tüntettek a földadó ellen.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?