Ez így nem megy! - Amit Brüsszel csinál velünk, az diszkriminatív

agrarszektor.hu
Csak az új tagállamokkal szemben folytat átfogó vizsgálatokat földszabályozási kérdésekben az Európai Bizottság, ezért ezt a megkülönböztető gyakorlatot meg kell változtatni - hangoztatja a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fóruma (KEF). A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerint elképzelhető, hogy az illetékes európai ombudsmanhoz fordulnak, illetve petíciót nyújtanak be az ügyben.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Nagy a bizonytalanság a földtulajdoni és földhasználati kérdésekben az Európai Unión belül, az Európai Bizottság (EB) pedig nem ad megfelelő válaszokat a problémákra - állapította meg legutóbbi ülésén a KEF. Az EB földkérdésekben csak az új tagállamokkal szemben folytat átfogó vizsgálatokat és eljárásokat, ezért a KEF támogatja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarát (NAK) abban, hogy mérlegelje az összes uniós jogi lehetőséget a megkülönböztető gyakorlat megváltoztatásárat. Így például a NAK közleménye szerint szóba jöhet "az illetékes európai ombudsman megkeresése és petíció benyújtása" is. Emellett a KEF európai polgári kezdeményezés részeként javasoljak az uniós keretrendszer olyan irányú módosítását, amely földkérdésben jobban figyelembe venné a mezőgazdaságból élők érdekeit.

Mint ismert, az Európai Bizottság földügyi kérdésekben két kötelezettségszegési eljárást is indított Magyarország ellen. Az eljárások a 2014-től hatályos új földforgalmi törvény miatt kezdődtek meg.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?