Európai Bíróságra megy a magyar földvita - A tárca nem érti

agrarszektor.hu
Értetlenül áll a Földművelésügyi Minisztérium az előtt, hogy a Greenpeace Magyarország az Európai Bírósághoz fordul a kishantosi állami földek ügyében. Az agrártárca szerint az Alkotmánybíróság megerősítette, hogy a korábbi földhaszonbérleti pályázatok jogszerűek voltak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az Alkotmánybíróság a közelmúltban egyértelmű iránymutatást adott az ügyben, ezért a minisztérium nem érti, hogy a Greenpeace Magyarország miért fordul az Európai Bírósághoz a kishantosi földek miatt - derül ki a tárca közleményéből. A minisztérium szerint az Alkotmánybíróság is megerősítette, hogy a kishantosi állami területek haszonbérleti pályáztatása jogszerű volt.

Huszonegy éven keresztül használták a kishantosi földeket a magát "szerényen" vidékfejlesztési központnak nevező cég tagjai - fogalmaz a tárca közleménye. Több mint két évtized után azonban már megfeledkeztek arról, hogy állami területen gazdálkodnak. A minisztérium szerint nem vették tudomásul, hogy a nemzeti tulajdonú földek sorsáról az államnak kell döntenie. A kishantosi területeket több helyi gazda haszonbérletére bízták, így nem egy nagyobb birtokon gazdálkodó cég, hanem több családi vállalkozás és egy oktatási intézmény kapta meg a területeket.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 15. 12:02