Fazekas szerint Brüsszel téved a földvitában

agrarszektor.hu
Rossz megközelítést alkalmaz Brüsszel, amikor a termőföld-vásárlásokkal kapcsolatban tőkeszerzési szempontokat mérlegel - jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Szerinte azoknak kell földhöz jutniuk, akik termelni akarnak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A föld véges természeti kincs, ezért olyanoknak kell földhöz jutniuk, akik termelni akarnak rajta - hangoztatta Fazekas Sándor az uniós mezőgazdasági és halászati tanács brüsszeli ülésén. Az uniós államok földforgalmi szabályozását, a földforgalomhoz kapcsolódó spekuláció kérdéskörét lengyel kezdeményezésre, Magyarország, Bulgária, Románia, Lengyelország, Litvánia és Szlovákia támogatásával tűzték napirendre.

Mi a sikeres agrár-vállaltvezetők titka? Mi vár a magyar mezőgazdaságra 2020 után? Mikor várhatóak a támogatási döntések? Mit hoz az aratás 2017-ben? Merre tart a Közös Agrárpolitika? Kiváló kapcsolatépítési lehetőségekre és elsőrangú szakmai programra számíthat idén is Kelet-Magyarország legnagyobb agrárfórumán. Ha választ akar kapni a hazai agrárium legfontosabb és legaktuálisabb kérdéseire, regisztráljon még ma!

A magyar miniszter szerint a földvásárlást nem szabad más árucikkekhez hasonló tőkeműveletnek tekinteni. A föld ugyanis korlátozott erőforrás, amelyet mezőgazdasági tevékenységre és nem más célra kell használni.

Brüsszel az egyes tagállami szabályozások vizsgálatakor rossz megközelítést alkalmaz akkor, amikor csak tőkeszerzési szempontokat mérlegel - utalt Fazekas Sándor a magyar földforgalmi törvény most is zajló brüsszeli vizsgálatára. A mezőgazdasági föld a vízbázisokhoz hasonlóan nemzeti kincs, amely különleges védelmet érdemel - tette hozzá.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?