Jó hír! 2020-ban indul Magyarország mezőgazdasági vízhasználati rendszere

MTI
Szakmai rendezvényen mutatták be a Mezőgazdasági Vízhasználat Információs és Ellenőrzési Keretrendszer (VIZEK) működéséhez szükséges jogszabályi hátteret a Belügyminisztériumban (BM) - tudatta a szaktárca az MTI-vel. A VIZEK kialakítása 5,2 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós forrásban részesült.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A VIZEK projekt átfogó célja, hogy a tényleges vízhasználatokkal, azok technikai jellemzőivel, térbeliségével és időbeli lefolyásával kapcsolatban pontos információt szolgáltasson a vízügyi igazgatási szervek, vízügyi hatóságok, a döntéshozók és a statisztikai szervek felé. Emellett cél, hogy csökkentse a vízhasználók és hatóságok adminisztratív terheit a vízhasználathoz kapcsolódó vízjogi engedélyezési eljárás gyorsításával és egyszerűsítésével.

A fejlesztéssel létrejött informatikai rendszer a vízjogi engedélyezési eljárás, az ezzel kapcsolatos vízgazdálkodási, fenntartói, hatósági, adózási és kutatási-statisztikai feladatok támogatását valósítja meg 2020. január 1-jétől, egy olyan ügyfélbarát megoldás alkalmazásával, melynek segítségével a felhasználók vízügyi ügyintézése jelentősen leegyszerűsödik. A jövőben a VIZEK rendszer támogatja az eljárásokhoz kapcsolódó hatósági, szakhatósági, eljárási díjak, és bírságok Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszeren (EFER) keresztül történő befizetését. A projekt a Belügyminisztérium, az Agrárminisztérium, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága, a Lechner Tudásközpont Területi, Építészeti és Informatikai Nonprofit Kft., az Országos Vízügyi Főigazgatóság, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, valamint a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség konzorciumi együttműködésében valósul meg.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?