Koronavírus: a járvány hatásairól készített kérdőívet egy uniós kutatóközpont

Koronavírus: a járvány hatásairól készített kérdőívet egy uniós kutatóközpont

agrarszektor.hu
Kérdőívet készített az agrár-élelmiszeripari ellátási lánc gazdasági szereplői részére az Európai Bizottság Kutatóközpontja (JRC), amiben a koronavírus-járvány hatásairól kérdezik őket.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A jelenlegi Covid19-válsághelyzet jelentős terhet ró az EU agrár-élelmiszeripari ellátási láncára. A világjárvány terjedésének lassítására bevezetett intézkedések - köztük a karantén, a fokozott határ ellenőrzések és a gazdaság leállítása - várhatóan jelentős hatást gyakorolnak vagy már eddig is gyakoroltak az agrár-élelmiszeripari ellátási lánc gazdasági szereplőre, olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.

December 3-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít. Az esemény egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről. A konferencia napirendre veszi az ágazati szereplőit érintő legforróbb témákat és legfontosabb szabályozási változásokat is. A rendezvény az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt, illetve lehetőséget biztosít a networkingre és a kapcsolatépítésre is. Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát december 3-4-én!

A JRC felmérést készített annak érdekében, hogy figyelemmel kísérje, milyen hatást gyakorol a koronavírus-járvány (Covid19) az Európai Unió agrár-élelmiszeripari ellátási láncának gazdasági szereplőire. A felmérés révén tisztább kép rajzolódhat ki az agrár-élelmiszeripari ellátási lánc gazdasági szereplőinek ellenálló képességéről, korlátairól és válaszlépéseiről, ami releváns bizonyítékokkal fogja alátámasztani az uniós szakpolitikai döntéshozatalt.

A felmérés két időszakot ölel fel: a korlátozó intézkedések jellemezte időszakot (korlátozások időszaka), majd az ezt követő, helyreállítás jellemezte időszakot (újranyitás). A felmérés kitér arra is, hogy a gazdasági szereplők milyen jövőbeli kilátásokkal számolnak, és milyen elvárásokat fogalmaznak meg a piaci tevékenységek támogatásához szükségesnek vélt intézkedésekkel kapcsolatosan.

E kérdőív célcsoportját olyan szervezetek alkotják, amelyek az agrár-élelmiszeripari ellátási lánc elsődleges termelési, forgalmazási, feldolgozási, nagykereskedelmi és kiskereskedelmi folyamataiban tevékenykedő vállalatok és vállalkozások (közük a kkv-k és a gazdálkodók) kollektív érdekeit képviselik. A kérdések megválaszolása kb. 15 percet vesz igénybe. A kérdőív kitöltésével hozzájárul ahhoz, hogy a szakpolitika a kellő mennyiségű következetes adatra támaszkodva alakulhasson a jövőben.

A kérdőív magyarul ezen a linken érhető el. A kérdőív kitöltésének határideje 2020. szeptember 30.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?