Koronavírus: teljesen átalakította az élelmiszertermelés jövőjét a járvány

Koronavírus: teljesen átalakította az élelmiszertermelés jövőjét a járvány

agrarszektor.hu
A Corteva Agriscience 2021 júniusában fogja ismertetni a működéséből származó üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére irányuló tervét, hangzott el Politico Agriculture and Food Summit - Mezőgazdaság és élelmiszer konferencián, amelyen politikai döntéshozók és a mezőgazdasági ágazat képviselői voltak jelen.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A bejelentést Anne Alonzo, a Corteva Agriscience külkapcsolatokért felelős alelnöke és a fenntarthatóságért felelős vezetője tette a negyedik Politico Agriculture and Food Summit - Mezőgazdaság és élelmiszer csúcstalálkozón, amelyre idén online került sor. Az esemény fő szponzora a Corteva volt. Anne Alonzo az "Átmenet a zöld mezőgazdaságba" című vitaindító előadásában elmondta, hogy a koronavírus-járvány rávilágított arra, hogy az innováció milyen fontos szerepet játszik az élelmiszerellátás jövőbeli biztosításában.

Egyetlen környezetvédelmi kérdés sem lehet sürgetőbb, mint az éghajlatváltozás kérdése. Az elmúlt két évben a Corteva Agriscience a mezőgazdaság, az üzleti élet, a kormányzat és a civil társadalom vezetőivel vitatta meg, hogy miként lehet közös munkával létrehozni a klímapozitív mezőgazdaságot

- mondta Anne Alonzo.

A Corteva célja, azaz a termelők és a fogyasztók életminőségének javítása, messzemenően összhangban áll az EU Green Deal programjával, de emellett Anne Alonzo elmondta, hogy a vállalat szigorú hatásvizsgálatot készít a gazdálkodást és a gazdák megélhetését érintő politikai lépésekről. A szakember felszólított mindenkit, aki a mezőgazdaságban vagy agrárvállalkozásban dolgozik, hogy vegye ki a részét annak megformálásában, hogy miként védi meg a bolygóját az emberiség, hogy hogyan támogatja a gazdákat és hogyan látja el magasabb tápértékű élelmiszerrel a fogyasztókat. Ez az új technológiák támogatását és a tudományos alapokon történő politikai döntéshozatali megközelítést jelenti.

Anne Alonzo beszélt arról is, hogy a konferencián résztvevők hangjának, üzleti, civil vagy vállalati vezetőként, súlya van. A szakember szerint közös munkával elérhető azonban, hogy minden vélemény, különösen a gazdálkodóké, meghallgatásra találjon. Ha a jelenlevők együttműködnek a jól bevált gyakorlatok terén, ha a tudományon alapuló szakpolitikák mellett állnak ki, ha a gazdálkodókat és a gazdálkodó közösségeket tartják szem előtt minden tevékenységük során, akkor bármit el lehet érni.

A világjárvány okozta bizonytalanságra reflektálva a szakember elmondta, hogy az elmúlt hónapok eseményei teljesen világossá tették, hogy a Corteva felhívása - ami valójában a cégnek a világ számára tett ígérete - soha nem volt még ilyen fontos. Anne Alonzo elmondta, hogy ugyan bizonytalan időket járnak, egyértelmű, hogy a "szokásos üzletmenet" már nem lehet opció a mezőgazdaság és az élelmiszertermelés jövőjét tekintve.

A csúcstalálkozón reflektorfénybe került a Corteva Agriscience 2030-ig szóló Fenntarthatósági Stratégiája is. A stratégia 14 célt tartalmaz, amelyeket a következő 10 évben kell a vállalatnak elérni. A stratégia négy alappillére:

  • a mezőgazdasági termelők javát szolgáló célok;
  • a termőföld javát szolgáló célok;
  • a közösségek javát szolgáló célok;
  • valamint a vállalat működésére vonatkozó célok.

További felszólalók között szerepeltek az Európai Bizottság tisztviselői, európai parlamenti képviselők, a résztvevő országok miniszterei, valamint civil szervezetek. Az EU Green Deal kezdeményezése, az Európai Bizottság Biológiai Sokféleség és a Gazdaságoktól az Asztalig elnevezésű programja, a közös agrárpolitika reformja (KAP), a változó fogyasztói szokások, a génszerkesztés, az áttörést jelentő technológiák, az élelmiszerekre vonatkozó előírások, az állatok jóléte, a COVID-19 járvány megértése és következményei is szerepeltek a napirendi témák között

(A cikkben felhasznált képek a Corteva Agriscience tulajdonát képezik.)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?