Már csak néhány nap van a kötelező E-monitoring adatszolgáltatásra! (sajtóközlemény)

agrarszektor.hu
Március 12-ig kell adatszolgáltatási kötelezettségüket teljesíteniük azoknak a gazdáknak, akik a Darányi Ignác Program (ÚMVP) keretében a 2007-2013-as programozási időszakban agrártámogatásokban részesültek. A kötelezettség kiterjed minden, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) és a Halászati Operatív Program (HOP) keretében támogatott Ügyfelünkre és az csak elektronikusan teljesíthető.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az idei évben egyszerűsödött az adatszolgáltatási felület. Az ügyfelek adminisztrációs terheinek csökkentése érdekében jelentősen lecsökkent a megválaszolandó kérdések száma, továbbá több jogcím esetében az Ügyfeleknek nem kell adatszolgáltatást benyújtaniuk, mert az adatok más adatforrásokból kerülnek beszerzésre.
Eddig az érintett gazdálkodók mintegy 30%-a teljesítette adatszolgáltatási kötelezettségét. Ez az arány ugyan meghaladja a korábbi évek beadási ütemét, ám annak a mintegy 19 ezer gazdálkodónak, akik még nem töltötték ki a felületen megjelenő űrlapot, már csak néhány napjuk maradt erre.

Az e-monitoring benyújtása összesen 28 ezer termelőt érint és a korábbi évekhez hasonlóan interneten, ügyfélkapus bejelentkezéssel lehet teljesíteni. Amennyiben a gazdálkodó rendelkezik ügyfélkapus regisztrációval, a www.mvh.gov.hu oldalon az "Elektronikus ügyintézés" menüben az e-monitoring alkalmazást kiválasztva, az ügyfélkapun keresztül, a regisztrációs szám beírásával le tudja tölteni a névre szóló adatlapokat.

Az adatszolgáltatás elvégezhető technikai közreműködő vagy meghatalmazott útján is. A meghatalmazás, technikai közreműködés kitöltéséhez a múlt évben használt jelszó érvényes. Amennyiben valaki elveszítette, vagy elfelejtette a jelszót, a "G946" nyomtatvány kitöltésével, személyesen vagy postai úton kérhet újat. A nyomtatvány letölthető az MVH honlapjáról is.
A monitoring adatszolgáltatás kitöltését kitöltési útmutatók és segédletek támogatják, melyek az MVH honlapjáról szintén letölthetők.
A monitoring adatszolgáltatással kapcsolatos kérdésekben az MVH központi ügyfélszolgálata és az agrárkamarai tanácsadók nyújtanak segítséget.

Az agrár- és vidékfejlesztés területén hazánknak nyújtható közösségi források mértéke alapvetően függ a megvalósult projektek és programok eredményességének korrekt jelentéseken alapuló bemutatásától.

 

(Az MVH Sajtóközleménye)

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?