Seprőgép

A seprőgép a betonozott, aszfaltozott vagy más szilárd burkolattal ellátott felületek tisztítására, takarítására szolgál. Önjáró és csatlakoztatható változatai is vannak.

A seprőgép alkalmas az utcák, terek, járdák, sétányok, udvarok és mindenféle egyéb betonozott, aszfaltozott vagy más szilárd burkolattal ellátott felületek tisztítására és takarítására. Működési elvüket tekintve a seprőgépek horizontálisan vagy vertikálisan forgó kefékből állnak. A forgó mozgás segítségével a kefe szálai felszedik a tisztítandó felületről a különféle jellegű és minőségű szennyeződéseket, így tisztítva meg a takarítani kívánt területet. A seprőgépek általában vagy önjáró masinák, vagy hidraulikus seprőgépként, kardánhajtással csatlakoznak egy erre alkalmas géphez.

A seprőgépek egyik meghatározó tulajdonsága a munkaszélesség, de az sem mellékes, hogy a kefék által összegyűjtött szemét hogyan tárolódik, vagy tárolódik-e egyáltalán. Kedveltek az úgynevezett gyűjtőkanalas seprőgépek és ismertek különböző gyűjtőtartállyal felszerelt modellek is. Ezek a megoldások jól használhatóak utcaseprésre, gyalogutak, úttestek tisztítására is, ahogyan akár kisebb mennyiségű hó eltakarítása során is alkalmazhatóak.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.