Csodaszámba mennek ezek a teleszkópos rakodók

agrarszektor.hu
Megújítja teleszkópos rakodógépeit a Claas, így a vállalat úgynevezett SCORPION gépcsaládjába tartozó gépek megfelelnek majd a károsanyag-kibocsátási szabványnak. Az új gépeket először az idei Agritechnika kiállításon mutatja be a cég.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Környezetkímélővé tette teleszkópos rakodógépeit a Claas, így azok mostantól megfelelnek majd az úgynevezett Stage IV károsanyag-kibocsátási szabványnak - írja az axiál.hu. A vállalat Scorpion elnevezésű termékcsaládjába nyolc rakodó tartozik, a gépek emelési magassága 6,15 és 8,75 méter között változik, a teherbírásuk pedig 3-3,5 tonna. A felújított modelleket a 2015-ös Agritechnikán mutatják be.

Agritechnika november 10-14-én
Az Agritechnika a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági gépkiállítása, amelyet idén november 10-14. között rendeznek meg Hannoverben. 47 országból majdnem 3000 kiállító érkezik a rendezvényre, amelyre a szervezők több százezer látogatót várnak.

A Claas teleszkópos rakodói az agrárium több szegmensében is használhatók, például szarvasmarhatelepeken, bioüzemekben, vagy nagyüzemi bérvállalkozásokban. A megújult modellekbe Deutz motorokat szereltek, amelyek nagyobb teljesítményt és magas nyomatékot eredményeznek, miközben üzemanyag-fogyasztásuk kedvező. A két legnagyobb rakodóban egy 156 lóerős, 4,1 literes és 4 hengeres motor dolgozik, a kisebb modellekben pedig egy 3,6 literes, 4 hengeres, illetve 136 lóerős változat kapott helyet.

A Claas az alapfelszereltség részeként egy automatikus, 15 százalékos motorfordulatszám-csökkentőt is beszerelt a rakodógépeibe. A dízelmotor így folyamatosan és optimális kihasználtságon tud üzemelni, miközben a zajterhelés kisebb, az üzemanyag fogyasztás pedig kedvezőbb.

A megújult Scorpion rakodóknál a vezetőfülkét is újraértelmezték. Egyénileg beállítható és mozgatható fellépővel és kapaszkodó karral látták el, amely megkönnyíti a fel- és leszállást. Emellett új védőrácsot is építettek az első szélvédő külső felére, a fülkében pedig megújították a kijelzőket.

A Claas a teleszkópos rakodóinál a kezelőkarokat is megújította. A gazdák így több üzemmód közül választhatnak. Ráadásul a kezelőkar süllyesztési sebessége minden üzemmódban igazodik az adott terheléshez és az adapter szögéhez.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?