Amerikai a legjobb traktor, német a "legszexibb" az idén

agrarszektor.hu
Donald Trump amerikai elnökválasztási sikerénél is nagyobb meghökkenést okozott volna, ha egy Zetor vagy egy Steyr kapja meg az Év traktora díjat, ám a szenzáció ezen a téren elmaradt, hiszen a papírforma érvényesült. A CNH Industrial (és az Agnelli család) amerikai-olasz "istállójába" tartozó Case IH egyik modellje részesült a legrangosabb elismerésben, amelyet a bolognai mezőgazdasági kiállításon (EIMA) adtak át. Az Év Dizájn traktorának pedig a mémet Deutz-Fahr modelljét választották.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az egyik legjelentősebb nemzetközi mezőgazdasági és kertészeti gépkiállítás, a bolognai EIMA adott otthont az Év traktora szavazás idei eredményhirdetésének. Tavaly a Fendt, a Massey Ferguson, a Same és a Valtra egy-egy modellje vitte el a pálmát, idén - nyilván a gyártók érzékenységét is figyelembe véve - négy másik márka mellett döntött a 24 európai szakújságíróból álló zsűri.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái

Az 1998-ban alapított Év traktora díj komoly reklámértékkel bír a gyártók számára, és valódi elismerést, megerősítés jelent a fejlesztőiknek, hiszen a versenyen elsősorban a műszaki tartalmat ismerik el, különös tekintettel az innovációkra. Természetesen a géptulajdonosoknak is büszkélkedésre adhat okot, mától tehát jobban kihúzhatja magát az ülésben, aki egy 300 lóerős, hathengeres, 6728 köbcentis motorral felszerelt Case IH Optum 300 CVX erőgépet vásárolt a gazdasága számára.

Az utóbbi hat évet tekintve az amerikai gyökerekkel rendelkező olasz vállalatnak ez már a második ilyen sikere, hiszen 2015-ben a Case IH Magnum CVX 380 részesült ugyanebben a díjban. Az európai mezőgépgyártás jelenlegi helyzete nem ad okot az ünneplésre (a vezetőnek számító német és a francia piacok egyaránt alulteljesítenek eladások tekintetében, de a többség is legfeljebb stagnál), az ilyen pillanatokat éppen ezért kell még inkább megbecsülni.

Az agrárszektor.hu a jelölteket már augusztusban bemutatta, az alábbiakban a győztesek névsora következik.

Az Év Traktora 2017: Case IH Optum 300 CVX

Az Év Univerzális Traktora 2017: New Holland T5.120

Az Év Speciális Traktora 2017: Antonio Carraro Tony 9800 TR

Az Év Dizájn Traktora 2017: Deutz-Fahr 6215 RCshift

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?