Traktorok miatt bukhatja el tehetségét a híres fociklub

agrarszektor.hu
Néhány traktor és munkagép miatt veszítheti el egyik legnagyobb ígéretét az olasz Juventus futballcsapata. A 17 éves Moise Kean édesapja nem hajlandó aláírni fia szerződéshosszabbítását, mert az olaszoktól nem kapta meg a beígért mezőgazdasági eszközöket.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Moise Kean elefántcsontparti szülők gyermekeként Olaszországban látta meg a napvilágot. Korosztályos olasz válogatott, és novemberben ő lett az első 2000 után született futballista, aki pályára léphetett a Serie A-ban. A Juventusban játszó tehetséges csatár karrierje most családi okok miatt került veszélybe - írja az Origo.

Az édesapa, Biorou Kean szerint ugyanis az idei olasz bajnokcsapat mezőgazdasági eszközöket (traktorokat, munkagépeket) ígért neki a szerződéshosszabbításért cserébe, ám azokat nem kapta meg. Mivel Moise még nem töltötte be a 18. életévét, a kontraktushoz szülői aláírásra van szükség.

Biorou Keannek otthon, az elefántcsontparti gazdaságában lenne szüksége a gépekre. Mindössze néhány hektár földet birtokol, amin rizst és kukoricát szeretne termeszteni. A zebramezesek most azzal védekeznek, hogy a mezőgazdasági eszközökre nincs keretük, és nem is tartozik az illetékességi körükbe azok beszerzése. A fiú 700 ezer eurós fizetéséből viszont nyugodtan költhetnének gépekre is.

Az ügyben egyelőre patthelyzet alakult ki, de Moise Kean karrierje ezt valószínűleg nem fogja megsínyleni. A pletykák szerint az Arsenal, a Manchester City és a Chelsea is szeretné őt megszerezni, bár traktorkereskedelemmel ők sem foglalkoznak.

Egy videómontázs a fiatal focizseniről

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?