Egyre több gazda halálát okozzák quadok

agrarszektor.hu
Kampánnyal igyekeznek csökkenteni a quaddal történő halálesetek számát a skót agrárgazdaságokban. A balesetek többségét a sisak viselésének hiánya okozza, erre próbálja felhívni most a figyelmet több skóciai szervezet.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Scotland's Rural College (SRUC) kampány keretein belül hangsúlyozza és hívja fel a quadot használó gazdálkodók figyelmét a sisak viselésének fontosságára, illetve az egyéb egyszerű szabályok betartására. Skóciában ugyanis rengeteg haláleset történik a meggondolatlan quadhasználat miatt a termelők körében. A tragikus esetek csökkentésére átfogó kapmányt szervezett a skót farmerszövetség is (NFUS) - írja a bbc.com.

Másokra nézve is veszélyt jelenthetnek azok a gazdák, akik meggondolatlanul használják a quadot. Az “Our Be Safe" kezdeményezés azért indult, hogy a farmerek minden esetben viseljenek sisakot a quadok használatakor - mondta Dave Roberts, a Barony Campus szakértője.

 

Mi a sikeres agrár-vállaltvezetők titka? Mi vár a magyar mezőgazdaságra 2020 után? Mikor várhatóak a támogatási döntések? Mit hoz az aratás 2017-ben? Merre tart a Közös Agrárpolitika? Kiváló kapcsolatépítési lehetőségekre és elsőrangú szakmai programra számíthat idén is Kelet-Magyarország legnagyobb agrárfórumán. Ha választ akar kapni a hazai agrárium legfontosabb és legaktuálisabb kérdéseire, regisztráljon még ma!

A sisak viselése mellett a SRUC számos lépést ajánl, amelyre érdemes odafigyelni annak érdekében, hogy csökkenteni lehessen a quaddal és egyéb mezőgazdasági géppel történő balesetek számát.

1. Az egyik ilyen, hogy a gyártó ajánlásainak megfelelően mindig rendszeresen kell végezni biztonsági ellenőrzéseket és karbantartást a járműveinken.

2. Mindig a rakomáyokat az állványokon mindig megfelelően kell biztosítani, és meg kell győződni arról, hogy nem túlterheltek az állványok, a rakományok pedig egyenletesen kiegyensúlyozottak.

3. Ha lehetséges, tartsuk be a tervezett útvonalakat és csak akkor menjünk új útvonalon, ha mindeképpen szükség van rá, de ebben az esetben ellenőrizzük az utat.

4. Fordítsunk különös figyelmet a vontatott vagy külön felszerelt berendezésekre, és mindig győződjünk meg róla, hogy minden sofőr megfelelő képzésben részesült-e.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?