Nincs szükség vezetőre sem - Így néz ki egy robottraktor (fotó)

agrarszektor.hu
Pilóta nélkül dolgozó, tablettel irányítható traktorokat fejlesztettek ki Japánban. Ezeknek a robottraktoroknak két típusa van: az egyik önműködően, vezető nélkül képes dolgozni a földeken, a másik változat pedig minimális emberi munkaerő használatával, automatikusan működik.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

"Robot Tractors" néven önállóan, pilóta nélkül működő traktorokat dob piacra a Japán Yanmar. A járművek működése és beállítása egy kisméretű tablet segítségével hajtható végre. Ez lehetővé teszi azt is, hogy egyszerre akár két traktort is működtessenek a gazdák, mivel amikor éppen olyan járművet irányítanak, amelyben szükség van vezetőre, a tablet segítségével maguk mellé rendelhetik az önműködő traktort. 

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye, a siófoki Agrárszektor Konferencia november 28-29-én! A konferencia egyik kiemelt témája lesz, mit tartalmaz Magyarország új digitális agrárstratégiája, illetve milyen ezsközöket és technológiákat használhatnak a termelők a precíziós gazdálkodásban? Szó lesz arról, mire kell figyelni a precíziós eszközök beszerzésekor és működtetésekor, illetve melyek azok az előnyök és buktatók, amelyeket mindenképp érdemes figyelembe venni? Ne hagyja ki a számos további jelentős agrártémát felvonultató,kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciát november 28-29-én!

A híradások szerint Japánban az önműködő robottraktorok mellett úgynevezett "automatikus traktorokat" is bevezetnek a piacra. Ezek jellegzetessége, hogy működésükhöz már szükség van minimális emberi munkaerőre is.

Az úgynevezett "Auto Mode", vagyis automatikus üzemmód használatával a traktor képes automatikusan, vagyis önállan megfordulni, megállni, illetve végrehajtani a fordulatokat. A lineáris üzemmód használatakor viszont bizonyos manővereket, mint például a megfordulást, kézzel kell végrehajtani,. A helymeghatározáshoz a traktorok két globális navigációs műholdat, valamint egy bázisállomás adatait használják. 

A traktorokat érzékelőkkel és biztonsági lámpákkal látták el, hogy az önálló működés közben biztonságosak legyen a jármű közelében tartózkodó emberek számára. Létrehoztak továbbá egy "vészleállás" gombot is a vezérlőtáblákon.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?