Kartellezett a Stihl a franciák szerint - Több millió eurós bírságot kapott

agrarszektor.hu
A francia kartellellenes versenyhivatal az uniós versenyszabályok megsértése miatta büntette meg a Stihlt, mivel az megtiltotta a kereskedőknek, hogy online eladásokkal árkedvezményeket biztosítsanak a vevőknek - adta hírül az eilbote-online.com.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A francia kartellellenes versenyhivatal 7 millió eurós bírságot rótt ki a világ legnagyobb motorosfűrész és akkumulátoros eszközgyártójára, a német Stihl A.G.-ra, mert

megtiltotta a kereskedőinek az általa gyártott motorfűrészek és kerti kisgépekek online forgalmazását 2006 és 2017 között.

Mivel a vásárlók az online forgalmazóknál (áruházaknál) általában 10%-kal olcsóbban tudják megvásárolni a termékeket, ezt az árkedvezményt nem tudták így igénybe venni, ha Stihl és Viking gépeket kerestek. A forgalmazók az egyéni megrendeléseket postai utánvétellel teljesítették, de a bolti áron és a szállítási költségek felszámolásával. Így az uniós versenyszabályok megsértése miatt rótták meg a Stihlt a francia piacon végzett tevékenysége miatt. A multinacionális konszern sérelmezi a büntetést, hisz más országokban nem kifogásolták ezt a gyakorlatot, és az uniós jog "sajátos értelmezésének" tekinti a francia hozzáállást.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?