Traktor, amelyik autópályán száguld?

agrarszektor.hu
25 évvel a megálmodása után 2017-ben megszületett az első traktor, amelyik gyorsabb 60 km/h-nál: a JCB Fastrac. A JCB úgy érzékelte, hogy a nagy igény lenne a korábbi, kisebb teljesítményű modellek átalakítására is, hogy gyorsforgalmi utakon közelíthessék meg a munkaterületet.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A JCB Fastrac gépei összteleszkópos gyorsjárművek. 60 km/h-t meghaladó sebességükkel - legalábbis a 8000-es széria tagjai - akár az autópályákra is felmerészkedhetnek. A 4000-es széria kialítása még nem alkalmas erre, ezek legfeljebb 60 km/h-ás végsebességre képesek. Egy kis átalakítással azonban alkalmassá tehetjük ezeket is a gyorsforgalmi közlekedésre.

A JCB Németországban már felkínálja azt a lehetőséget a vevőinek, hogy meglévő gépeieket a Marmix-szal együttműködve átépítik.  A baden-württembergi cég a takarmánykeverőkocsijairól ismert. A traktor átalakítása alapvetően a kormányművet érinti: a hidraulikus kormányzást kettős áramkörű változattá építik át, ezzel biztosítható, hogy ha az egyik kiesne, a másikkal még irányítható marad  a traktor. A műszaki változtatásokat a TÜV hagyja jóvá Németországban.

A markáns megjenenésű 8000-es széria első szembeötlő újdonsága a lecsapott motorháztető volt, ami jobb kilátást biztosít a kezelő számára. A Command Plus fülkéket a 4000-as szériából kölcsönözték. A Frastrac 8000-esek már a Tier final levegőtisztasági normát is kielégítik. Egyszerre 600 liternyi gázolaj és 60 AdBlue adalék töltehető a tankba. A 8330-as modell 348 lóerős, igazi igavonó bivaly.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?