Hihetetlen: Négyből három mezőgépet exportra gyártanak a németek

agrarszektor.hu
A VDMA Landtechnik (Német Gépgyártók Szövetségének Mezőgépszekciója) által készített éves jelentés szerint a német mezőgépipar az elmúlt három évben jelentősen - évenként 9,6%-kal - növelte a termelését. 2018-ban 8,628 Mrd euró értékben állított elő traktorokat és mezőgazdasági gépeket - írja az eilbote-online.com.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A német mezőgépgyártás a legerősebb a világon: az iparágnak alig van olyan szegmense, amelyik ne képviseltetné magát az országban. A termelési volumen nagyobbik részét 2018-ban a magajáró és traktorral üzemeltetett mezőgazdasági munkagépek tették ki (53,8%), és 46,2%-át adták a traktorok.


Az elmúlt évben a traktorgyártás 8,9%-kal növekedett, de a többi mezőgazdasági gép terén még nagyobb volt a bővülés, bő 10%-os, különösen a kombájnok gyártása ugrott meg (+16%). A 2016/17 évek arányában fordított volt a helyzet: a traktorgyártás volumene nőtt nagyobb (10,2%-os), a többi mezőgazdasági gépé pedig kisebb (9,1%-os) mértékben.

Április 26-án rendezi meg a Portfolio gazdasági portál a Nyugat-magyarországi Agrárfórumot, amely a Pápai Agrárexpó első számai szakmai rendezvényének számít. A kiemelt témák között szerepel az agráradózási reform, a generációváltás és a sertéságazati helyzet. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Tavaly a német mezőgépipari termelés 73,7%-a exportra került, csak minden negyedik gép  (26,3%) talált gazdára a belpiacon. A belföldi eladások az előző évhez képest 12,6%-kal, az export pedig 8,5%-kal növekedett 2018-ban. Az azt megelőző évhez képest a belföldi eladások nagyobb mértékben nőttek (+2,1%), mint az export, ahol  csökkenés (-1,5%) következett be. Az exporton belül jelentősen nőtt a mezőgazdasági gépek exportja (+9,3%) és a traktorok kivitele (+7,7%).

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?