Pilóták, itt jön a kötelező továbbképzés!

agrarszektor.hu
A hatályos jogszabályoknak megfelelően idén is megszervezik a mező- és erdőgazdasági munkát végző légijármű-vezetők kötelező továbbképzését. A személyes jelenlétet igénylő képzés 2019. november 4. és 7. között valósul meg Gödöllőn. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei előadóként, valamint vizsgabizottsági tagként vállalnak részt a kurzus sikeres lebonyolításában.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A vonatkozó rendelet értelmében Magyarországon mezőgazdasági repülést csak az a személy végezhet, aki légi-mezőgazdasági munkavégzésre jogosító engedéllyel rendelkezik. Az engedélyt a növény- és talajvédelmi hatáskörben eljáró hivatal öt évre adja ki, tudhattuk meg a Nébih tájékoztatójából. Az engedély megújítása érdekében az azzal rendelkezők ötévenként szakmai továbbképzésen kötelesek részt venni.

A továbbképzés vizsgával zárul. Ha a kötelezett a továbbképzésen részt vett, majd eredményes vizsgát tett, a továbbképzést végző szervezet tanúsítványt állít ki részére. A tanúsítvány birtokában kérelmezhető, hogy a megyei kormányhivatal növény-és talajvédelmi osztálya újabb öt évre meghosszabbítsa az engedély, az úgynevezett Légi Mezőgazdasági Bizonyítvány, vagy más néven a "Kékkönyv" hatályát.

A 2019. évi képzési program a GAK Oktató, Kutató és Innovációs Nonprofit Közhasznú Kft. szervezésében, a Mezőgazdasági Repülők Érdekvédelmi Szövetségével (MERÉSZ) együttműködésében valósul meg, az Agrárminisztérium Élelmiszerlánc-felügyeleti Főosztályának jóváhagyásával. A tanfolyam során a mező- és erdőgazdasági munkát végző légi jármű-vezetők előadások formájában kapnak átfogó képet a számukra fontos szakmai ismeretekről.

Jelentkezéssel kapcsolatos információ Gyarmati Beatrixtól kérhető a gyarmati.beatrix@gak.hu e-mail címen, vagy a 06 30/4323 505 telefonszámon.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?