Kínai bravúr: drónokkal védik a falvakat a koronavírustól

Kínai bravúr: drónokkal védik a falvakat a koronavírustól

agrarszektor.hu
A 2008-ban alapított pekingi székhelyű ipari dróngyártó, a TTA 1000 drónból álló flottája napi 1000 veszélyeztetett kínai falut permetez le fertőtlenítő hatású folyadékkal, olvasható a cég sajtóközleményében.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A világ egyik vezető ipari dróngyártója, a TTA egy 1000 drónból álló flottával küzd a Kínában terjedő koronavírus ellen. A TTA M6E-1 típusú 10 literes tartállyal rendelkező permeteződrónok egy klórtartalmú fertőtlenítőszer és víz keverékét juttatják ki a vírus által érintett területek falvai fölött. Egy drón napi maximális teljesítménye nagyjából 40 hektár, így átlagosan napi egy falu területét képes lepermetezni. A drónokat a gyártó által speciálisan kiképzett pilóták és a kínai hadsereg drónpilótái kezelik.

A drónos permetezés azon túl, hogy segít az épületek és tereptárgyak fertőtlenítésében, fontos szerepet tölt be abban, hogy az olyan potenciális vírushordozó madarak és emlősök, mint például a patkányok és egyéb rágcsálók minél kisebb eséllyel kerüljenek kapcsolatba a koronavírussal. Körömi János, a TTA közép-európai partnercégének ügyvezetője elmondta, hogy Kínában sok ezer permeteződrón dolgozik a földeken a tavasztól őszig tartó szezonban, több millió hektárnyi területen végezve növényvédelmi munkát.

Most ezek a drónok a koronavírus elleni védekezésben is gyors és hatékony segítséget nyújthatnak a Kínában népszerű, "84" nevű, körülbelül 5% klór tartalmú fertőtlenítőszer és víz 1:1 arányú kijuttatásával. A műveletek 2 napja kezdődtek, és mintegy 2000 falu fertőtlenítése történt meg eddig

- mondta Körömi János.

A TTA közlése szerint elképzelhető, hogy a flotta a továbbiakban bővülni fog, így segítve a vírus elleni minél szélesebb körű védekezést.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?