Koronavírus: így veszik ki a részüket az olasz gazdák a járvány elleni harcból

Koronavírus: így veszik ki a részüket az olasz gazdák a járvány elleni harcból

agrarszektor.hu
A legnagyobb olasz mezőgazdasági szervezet a Confederazione Nazionale Coltivatori Diretti (Coldiretti) bejelentette, hogy tagjai önkéntesen bevetik a mezőgazdasági gépeiket egész Olaszországban az utcák és terek tisztítására.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Amellett, hogy az élelmiszerhiány elleni küzdelemben létfontosságú bástyaként szolgál, az olasz mezőgazdasági ágazat önként vállalkozik a Covid-19 elleni közvetlen küzdelem támogatására az utcákon és köztereken a vírus túlélési esélyeinek minimalizálása érdekében, olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.

A területek megtisztítását fertőtlenítőoldat kijuttatásával végezzük permetezők, porlasztók és párásítók felhasználásával

- mondta Ettore Prandini, a Coldiretti elnöke.

Az országban jelen levő Covid-19 vírus okozta egészségügyi vészhelyzet leküzdésének elősegítése érdekében Prandini felhívást intézett az egyesület minden tagjához, az ország egész területén, hogy gépeiket, eszközeiket bocsássák a helyi hatóságok rendelkezésére, ezáltal hozzájárulva a valaha végzett legnagyobb takarítási munkálatokhoz.

A kezdeményezés végrehajtásának pontos feltételeiről már megállapodtak az olaszországi Dipartimento della Protezione Civile nevű nemzeti testülettel, amely a vészhelyzetek előrejelzésével, megelőzésével és kezelésével foglalkozik. A kezdeményezés megvalósítása azonnal elindult Olaszország északi részén, Piemontban és Venetóban, miután megállapodás született Veneto kormányzójával, Luca Zaia-val.

A traktorok a városokban és vidéken is működhetnek, elérhetik a legtávolabbi és legnehezebben megközelíthető területeket is, ahol az ipari járművekkel való közlekedést nehezítenék a keskeny és meredek utak

- magyarázta Luca Zaia.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 10:03