Hivatalos: mostantól így segíti a rendőrség a mezőgépek közúti közlekedését

Hivatalos: mostantól így segíti a rendőrség a mezőgépek közúti közlekedését

agrarszektor.hu
Együttműködési megállapodást kötött az AXIÁL Kft. és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. A megállapodás célja, hogy elősegítse a mezőgépek szabályos közúti közlekedését, illetve biztonságosabbá tegye azt. Ennek értelmében a vállalat egy agrárkommunikációs programot fog indítani. A zsámbéki sajtótájékoztatón a vállalat ügyvezető igazgatója, Pintér Zsolt többek között azt is bejelentette, hogy az AXIÁL Kft. két új partnerrel is gazdagodott, így mostantól ők felelnek a szőlőkombájnokat gyártó francia cég, a Gregoire és az építőipari minidarukat előállító JEKKO gépeinek magyarországi forgalmazásáért.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Együttműködési megállapodást írt alá Magyarország egyik legnagyobb mezőgazdasági gépforgalmazója, az AXIÁL Kft. és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. A vállalatnak és a hatóságnak tavaly már volt egy közös projektje, annak tapasztalatain alapjá döntöttek úgy, hogy folytatják a közös munkát. A mostani kezdeményezés célja, hogy a gépkezelők számára nyújtott agrárkommunikációs programmal, tájékoztatással és képzésekkel szabályosabbá és biztonságosabbá tegye a mezőgépek közúti közlekedését, egyúttal a közúti közlekedést magát. A program részei között szerepel a közlekedési szabályok megismerése, alkalmazása és mezőgazdasági gépversenyek rendezése is. A megállapodást az AXIÁL Kft. oldaláról Harsányi Zsolt, a vállalat tulajdonos-ügyvezetője, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság részéről pedig Dr. Kiss Attila rendőr vezérőrnagy írta alá, aki jelezte, hogy az együttműködésnek köszönhetően remélhetőleg nemcsak Borsodban, de mindenütt sokkal biztonságosabban fognak tudni a közlekedni a mezőgazdasági gépek kezelői.

A megállapodás aláírását követően Harsányi Zsolt és Pintér Zsolt, a vállalat ügyvezető igazgatója értékelte a tavalyi évet. Elmondták, milyen trendek érvényesültek 2021-ben a mezőgép-forgalmazás terén, milyen tényezők befolyásolták az értékesítéseket, de beszéltek arról is, milyen eredményeket sikerült elérnie az AXIÁL Kft.-nek az elmúlt időszakban. Ezek közül kiemelendő, hogy a vállalat két gépgyártóval is partnerségre lépett: az építőipari minidarukat gyártó JEKKO-val, valamint a francia Gregoire nevű céggel. A Gregoire az 1970-es évek óta foglalkozik szőlőkombájnok gyártásával, mostanra pedig már a világ legnagyobb gyártói közé tartozik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?