Elárulta a titkot: így permetez a Japánban élő agroszamuráj

agrarszektor.hu
Általános hiba a hobbikertészek körében, hogy rosszul permeteznek, aminek következtében nem lesz elég hatékony a művelet. Nem feltétlenül az ugyanis a jó megoldás, ha minél több vegyszert juttatunk ki, sokkal eredményesebb, ha azt megfelelően tesszük. A Japánban élő Zsíros Deszka néven vloggerkedő, többek között mezőgazdasággal foglalkozó magyar férfi egyik videójában beszélt arról, hogyan lehet a leghatékonyabban permetezni, és melyek azok a hibák, amelyeket sokan elkövetnek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Sok hobbikertésznél fordul elő, hogy hiába permetez, rosszul csinálja, és valójában nem elég hatékonyan végzi el a műveletet. Ahhoz ugyanis, hogy eredményes legyen a permetezés, nem kell feltétlenül sok vegyszert kijuttatni a növényekre. A legtöbb problémát nagyon kevés szerrel is meg lehet oldani hatásosan, a legnagyobb gond ugyanis akkor van, ha az ember rengeteg vegyszert juttat ki a zöldségekre annak érdekében, hogy a betegségekkel vagy a kártevőkkel megbírkózzon, a végén azonban mégis kiderül, hogy sikertelen volt a permetezés, de a méreg már rákerült a növényre.

A részletekért nézd meg az alábbi videót: 

 

A permetezés során érdemes arra odafigyelni, hogy fontos, hogy ne oldalról és döntően ne felülről végezzük el, hanem alulról. Ha a kártevők ellen védekezünk, akkor a szer 80 százalékát alulról, a többit pedig felülről juttassuk ki a növényekre. Ha tápanyagot adunk a növényeknek, akkor is inkább alulról, vagy felülről tegyük, de semmiképpen se oldalról. Akkor végezzük helyesen a permetezést, ha szinte füstöl a szer, miközben épp kijuttatjuk, az sosem jó ha spriccel, mert akkor csak lefolyik a növényről. Emellett pedig az a helyes, ha a legalsó levelektől megyünk felfelé a permetezés során.

Mindig viseljünk maszkot és védőruhát miközben permetezünk, mert a testünk könnyedén beszívhatja a méreganyagot. Aki géppel permetez, annak nem érdemes a maximumon működtetni a motort, mert hamar tönkre fog menni a gép, ezért bőven elegendő felegázzal tenni azt. Ezen kivül ügyeljünk arra, hogy a növények minden részét és oldalát permetezzük le.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?