JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!
Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!
Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!
Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
A rebarbara náluk talán nem annyira népszerű, de nagyon sokan szeretik és termesztik is - írja a kerteszkedek.hu. A rebarbarának nem a termését, nem is a levelét, hanem a szárát fogyasztjuk. Zsenge állapotban nyersen is ehető, de később a külső rétegét le kell hámozni és kisebb darabokra felvágni. A rebarbara többi része fogyasztásra alkalmatlan, mert nagy mennyiségű oxálsavat, cseranyagokat és antrakinont tartalmaz, és pont ez kell a levéltetvek ellen.
Ha gondosan készítjük el a rebarbara-permetszert, tartósan megszabadulhatunk a levéltetvektől. Amire szükségünk van: 5 liter permetszerhez körülbelül 1 kilogramm felaprított rebarbaralevél, amihez bátran adjuk hozzá az elfásult szárakat, vagy a lehúzott külső réteget is. Öntsük fel az aprítékot 5 liter esővízzel, majd hagyjuk ázni 24 órán keresztül. Ezután szűrjük le, és permetezhetünk is.
Jó tudni!
A levéllemezben annyival több van, mint a levélnyélben, hogy gyakorlati jelentősége csak annak van. Nyáron sokkal több "méreganyag" van a levéllemezekben mint tavasszal. A zöld nyelű rebarbara több oxálsavat termel, mint a piros nyelű.