7 növény, ami a fürdőszobában is jól érzi magát: ezeken biztosan nem fog ki a pára se

7 növény, ami a fürdőszobában is jól érzi magát: ezeken biztosan nem fog ki a pára se

agrarszektor.hu
A legtöbben biztosan találkoztak már azzal a problémával, hogy nem találtak megfelelő szobanövényt a fürdőszobába, hiszen ebbe a helyiségbe olyan fajokat érdemes tenni, amelyek jól bírják, sőt kifejezetten szeretik a párás, meleg levegőt. Összegyűjtöttünk 7 olyan növényt, amelyek nagyon jól érzik magukat ebben a közegben, így csodás díszei lehetnek a fürdőnknek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Nem könnyű olyan szobanövényeket találni, amelyek a füdőszobában is jól érzik magukat, az ottani párás, meleg, gyakran fényszegény közeget ugyanis nem sok faj viseli jól. Akad azonban jó néhány olyan növény, amely kifejezetten jól érzi magát a magas páratartalomban, és a gyenge fényviszonyokat sem veti meg - írja a balconygardenweb.com. 

1. Közönséges borostyán

Ez a légtisztító szobanövény tökéletes választás, ha szeretnénk egy kis zöldet csempészni a fürdőszobába. Nem elég, hogy imádja a meleget, de még a nedves, párás közegben is jól érzi magát.

2. Hegyescsúcsú futóka

Ez a népszerű növény szintén légtisztító és lelógó lombozatával tökéletes dísze lehet a fürdőnknek. Emellett a gyengén megvilágított, párás helyeken is boldogan elél.

3. Szobapáfrány

Ez a viszonylag igénytelen szobanövény nagyon könnyen nevelhető az olyan meleg és nedves helyeken, mint a fürdő. Mindössze arra figyeljünk oda, hogy, ha lehet, tegyük az ablak mellé, itt ugyanis még virágozni is fog.

4. Zebrapletyka

A zebrapletyka különlegessége, hogy akár föld nélkül, egy üveg vízben is termeszthető. Ráadásul a fürdőszobában is kitűnően érzi magát. 

5. Zöldike

A zöldike kevés öntözés mellett, gyenge fényviszonyok között is vígan elél. Gyorsan növő szobanövény, és gyakran kisebb, lógó hajtásokat hoz létre, amelyek szépen csüngő külsőt adnak neki.

6. Tűlevelű aszparágusz

Ez a finoman csipkézett külsejű páfrány kitűnően érzi magát a fürdőszoba párás közegében, és erős fényben is nagyon szépen növekszik. Sőt, ha igazán jót akarunk a növénynek, érdemes ablak közelébe tennünk.

7. Agancspáfrány

Ez a különleges megjelenésű páfrány tökéletes dísze és egyedülálló kiegészítője lehet a fürdőszobánknak. Nem elég ugyanis, hogy imádja a nedves, párás közeget, de még a gyenge fényviszonyok sem zavarják. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?