Csőd szélén a mintafalu

agrarszektor.hu
A mintafaluként emlegetett Gelsén ellen adósságrendezési eljárást indíttatott az önkormányzat, mintegy 1,5 milliárd forintos tartotás miatt. A Zala Megyei Bíróság pénzügyi biztosnak nevezte ki a Vectigalis Zrt.-t, mivel az önkormányzat 60 napon túl nyúló tartozása túl mutat a 292 millió forinton - közli a Zalai Hírlap.

Ez az összeg az elmúlt években felvett 955 millió forintnyi hitellel, annak kamataival és 40 millió forint folyószámlahitellel gyűlt össze. Amennyiben a pályázatokon elnyert összegeket is vissza kell téríteniük, ez az összeg a 2 milliárd eurót is meghaladhatja. Januárban a bérek kifizetése is csúszott, mivel a hitelezők inkasszót nyújtottak be.

Az önkormányzat emiatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a rendőrségen hűtlen kezelés és sikkasztás gyanújával. Emellett fegyelmi eljárást indítottak Téglás Zsuzsanna közjegyző ellen is, aki december közepén le is mondott tisztségéről.

Az elmúlt évtizedek komoly beruházásai is közelebb vitték a falut a csődhöz. Igaz, hogy ezek nagy része pályázat útján valósult meg, de az önrészt az önkormányzatnak kellett kifizetnie. Ezen projektek tartalmaztak egy tanuszodaként is alkalmazható fedett termálfürdőt, a faluközpont felújítását, és a térség legkorszerűbb intézményének számító iskola létrehozását.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?