Mezőgazdaságunk alapja a talaj - Nem mindegy, hogy bánunk vele

agrarszektor.hu
Május 19-én első alkalommal kerül megrendezésre a "Talajközpontú Termelés Konferenciája - a szántóföldi hozamnövelés az alapoktól" nevű szakmai fórum. A 2015. évet az ENSZ a Talajok Nemzetközi Évének nyilvánította, többek között ez adta az ötletét és aktualitását a Phylazonitot forgalmazó Agrova Kft., az Axiál, a Fertilia, a Magyar Talajtani Társaság, a Nébih, és a GOSZ szakmai támogatásával megrendezésre kerülő konferenciának. A szakmai nap médiapartnere az agrárszektor.hu.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Mindennek az alapja a talaj - nagyon fontos, hogy bánunk vele. Az egészséges talaj és a szakszerű talajművelés a szántóföldi növénytermesztés hozamnövelésében is kulcsszerepet játszik. A konferencia célja, hogy a témával kapcsolatban valódi tudást és pontos technológiai ismereteket adjon a termelők kezébe. A konferencián gyakorlati szakemberek, termelők és a tudományos élet képviselői járják körül e komplex témakört, számos szempontból vizsgálva a talajt érintő aktuális kérdéseket. A szakmai programban kiemelt figyelmet kapnak a jelenleg leginkább porondon lévő témák, így a fuzárium és tápanyag-utánpótlás.

A Magyar Talajvédelmi Szövetség
Jelenleg az emberiség számára a termőtalajok állapota jelenti a legnagyobb kihívást, illetve igényli a legnagyobb odafigyelést. A földfelszín alig 12 százaléka - 1,6 milliárd hektár - alkalmas a mezőgazdasági termesztésre, és a termőtalaj vastagsága ezen a viszonylag kis területen is csak alig néhány arasznyi. Bár a terméseredmények növekednek, egyre nehezebb feladatot jelent az egyre csökkenő termőfelületen előállítani a növekvő népesség ennivalóját. Az ENSZ éppen ezért a 2015. évet a Talajok Nemzetközi Évének nyilvánította. "Egészséges talajokat az egészséges életért" - ez pedig a kampányév jelmondata.

A téma hazai felkarolója a Talajvédelmi Egyesület keretein belül létrehozott Magyar Talajvédelmi Szövetség, amelynek célja, hogy a talajművelés, a talajtan, a tápanyag-utánpótlás és a mikrobiológia oldaláról, mintegy konzíliumként ismeretanyagot gyűjtsön, és az így létrejövő tudáshalmazt átadja a mezőgazdasági termelőknek. A május 19-én megrendezésre kerülő konferencia a Magyar Talajvédelmi Szövetség első bemutatkozása lesz.

A konferencia médiapartnere az

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?