Újabb elismerést zsebelt be - Díjazták a Szőlőőr megalkotóját

agrarszektor.hu
Gábor Dénes Ösztöndíjat kapott Árendás Csaba, a QuantisLabs Kft. ügyvezető igazgatója, aki korábban a SmartVineyard/Szőlőőr nevű, átfogó növényvédelmi döntéstámogató rendszert fejlesztette ki. A rendszer képes a szőlőt érintő gombás fertőzések detektálására, és lehetővé teszi a betegségek távoli diagnosztikáját a valósidejű, helyszíni mérések biztosításával. A NOVOFER Alapítvány és Docler Holding vállalat Gábor Dénes díját olyan fiatal szakemberek kaphatják meg, akik kiemelkedő tudományos és kutatási-fejlesztési tevékenységet végeznek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Gábor Dénes ösztöndíjjal ismerték el Árendás Csabát, a QuantisLabs Kft. ügyvezető igazgatóját, aki a SmartVineyard/Szőlőőr nevű növényvédelmi rendszert dolgozta ki. A rendszer keretében telepített, fejlett precíziós szenzorokkal ellátott mérőállomások képesek az összes olyan időjárási paraméter mérésére - és a mért adatok értékelésére -, amelyek szerepet játszanak a növényi fertőzések kialakulásában.

Az átlagosan kilenc hektáronként kihelyezett diagnosztikai eszközök precízen mérik a mikroklimatikus adatokat és megbízható információkkal látják el a felhasználót a számítógépről és okostelefonról is elérhető kezelőfelületen. Az átfogó, agro-intelligencia rendszerrel mért és értékelt adatokkal a szőlészek olyan döntéseket hozhatnak, amelyek jelentős pénzt, időt és munkaerőt takaríthatnak meg.

A SmartVineyard/Szőlőőr rendszer 2015.márciusában elnyerte a 2014. év legjobb Agrár Innovációjának kijáró díjat, 2014-ben pedig több nemzetközi elismerésben is részesült. Emellett az Európai Bizottság 2014-es döntése alapján a technológia 1 millió eurós támogatáshoz jutott a Horizont 2020 alapból.

A Gábor Dénes ösztöndíjat a Novofer Kuratórium és Docler Holding hozta létre. A díjat minden évben fiatal, kiemelkedő tudományos és kutatás-fejlesztési tevékenységet végző fiatal szakemberek kapják

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?