Ezt a csodát is megértük - Kivirágzott a sivatag

agrarszektor.hu
A növényi magvak elképesztő ellenálló-képességére és az éghajlatváltozás hatásaira utalhat az a csodaszámba menő esemény, amely a chilei Atacama-sivatagban történt. Ott, ahol a 20. század elején 173 hónapon át egyetlen egy csepp eső sem esett, most kivirágzott a sivatag.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az idei erős El Niño jelenség ott extrém mennyiségű - néhány centiméternyi - esőt eredményezett a chilei Atacama-sivatagban, és ettől azonnal színes virágok lepték el a homokos területet - írja az index. Az Atacana a Föld egyik legszárazabb területének számít, ahol például a 20. század elején egy huzamban 173 hónapon át egy cseppnyi eső sem esett.

A sivatagban található, mályvaféle virágok általában 5-7 évente virágzanak ki, vagyis általában igazodnak az El Niño aktivitásához. Idén azonban a szélsőségesen sok víz miatt akkora virágszőnyeg alakult ki, amilyet az elmúlt 18 évben nem láttak a sivatagban.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?