Hátborzongató, mennyire hasonlítanak Frankensteinre ezek a tökök (fotó)

agrarszektor.hu
Hátborzongatóan kinéző, Frankenstein arcát megformázó sütőtököket termesztettek egy brit farmon az idei halloweenre. A tökök annyira jól sikerültek, hogy frankensteini horrorarc minden jellegzetes vonása megtalálható rajtuk.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Egy lincolnshirei farmon félelmetes sütőtökötet termesztettek idén halloweenra. A tököknek az az érdekességük, hogy formájuk szinte teljesen megegyezik Frankenstein arcával. A zermések hihetetlenül részletesek, és a hírhedt szörnyeteg minden védjegyét magukon viselik, beleértve a magas homlokot, az egyenetlen hajszálvonalakat, a süllyesztett arcot és a gúnyos kifejezést is.

A szokatlan formákat úgy alakították ki, hogy a tököket a növekedés korai szakaszában gondosan elhelyezték egy-egy Frankenstein arcát mintázó öntőformában. Ezt követően körülbelül öt hét múlva megfelelő méretűre növekedtek a tökök, és annyira kitöltötték a formát, hogy ezzel kialakították Frankenstein fejét. Mintegy 250 különleges sütőtököt termesztettek, és október 31-ig országosan értékesítik majd őket népszerű áruházláncokban. A "limitált kiadású" tökök egyébként Amerikában nagy népszerűségnek örvendenek. 

A farm most először próbálkozott meg a furcsa és szokatlan alakú tökök termesztésével. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre nagyobb igény mutatkozik az újdonságokra a különböző zöldségfajtáknál. Az elmúlt négy-öt évben a karácsony és a húsvét után a halloween lett a harmadik legfontosabb esemény a kiskereskedők számára, és a friss sütőtök része ennek az ünnepnek és a hozzátartozó látványvilágnak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 13. 13:29