Piaci átrendeződés: lemondott fontos érdekeltségeiről a svájci multi

agrarszektor.hu
Eladta vetőmag üzletágának egy részét Indiában a svájci Syngenta. Az üzlettel kapcsolatos eladási árakat nem hozták nyilvánosságra.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A napokban jelentette be az indiai Crystal Crop Protection, hogy megvásárolja a svájci székhelyű Syngenta ottani leányvállalatához tartozó vetőmagüzletág egy részét. A felvásárolt termékek közé tartoznak az indiai gabonacirok, a takarmánycirok (SSG) és a gyöngyköles vetőmagkészletei, illetve a fajtaoltalmi kérelmek és a piaci engedélyek.

Az üzlet az indiai kormány irányítása és ellenőrzése alá tartozik, így az eladási árat és a jogdíjakat nem hozták nyilvánosságra a cégek. Ugyanakkor a Syngenta állítása szerint azért volt szükség egy ilyen üzletre, mert így jobban tudnak összpontosítani a fontosabb szántóföldi növényekre és a zöldségmag stratégiára.

A 2017-es üzleti évben a Crystal Crop megvásárolt egy vegyi üzemet a Cytec India Specialty Chemicals-tól, valamint a Materials Pvt Limited cégtől is, amely a belga Solvay SA vegyipari vállalat indiai egysége. Ezen kívül a cég 2016-ban aláírt egy megállapodást a német BASF-fel egy gombaölő szer márkanevének megszerzéséről.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?