Nyugdíjba vonult Ledó Ferenc: kiderült, ki lesz a Délkertész új elnöke

agrarszektor.hu
Nagypéter Sándor lett a Délalföldi Kertészek Szövetkezetének (Délkertész) új elnöke. A termelői szervezet eddigi elnöke, Ledó Ferenc, 16 év után köszönt le posztjáról, és vonul nyugdíjba. Az új elnök a következő évek tervei között a kígyóuborka és a kaliforniai paprika termesztésének felfuttatását, valamint a csomagolás fejlesztését említette.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Nyugdíjba vonult a Délalföldi Kertészek Szövetkezetének elnöke, Ledó Ferenc - írja a magyarmezogazdasag.hu. A termelői szervezet megalakulásának 16. évfordulóján tartott ünnepi közgyűlésen megválasztották az utódját is. Elsöprő többséggel Nagypéter Sándor lett az új elnök. Ledó Ferenc sem távolodik el a szervezettől, a Fruitveb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanácsnál és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál betöltött tisztségei révén továbbra is segíti a DélKerTÉSZ munkáját.

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

A Délkertész 2002. november 7-én alakult meg 23 taggal, a taglétszám jelenleg 500-550 fő között van. A leköszönt elnök hangsúlyozta, hogy a Délkertész nonprofit jelleggel működik. A paprikánál és a paradicsomnál a tagoknak meghatározott fajtákat kell termeszteniük. Igen nagy az aránya a biológiai növényvédelemnek, a nyomon követés pedig 100 százalékos. Az országban a legnagyobb csomagolókapacitással rendelkezik a szövetkezet, a szentesi telepen két műszakban dolgozó közel 300 ember napi 80-85 tonna árut készít elő értékesítésre. 

Nagypéter Sándor a következő 5 év terveiről szólva piaci lehetőségként említette a kígyóuborka és a kaliforniai paprika termesztésének felfuttatását. Elmondta, hogy a termesztéstechnológia fejlesztése mellett előrelépnek a csomagolásban is, a kor elvárásainak megfelelően fokozatosan a környezetbarát, lebomló anyagok használatára állnak át.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?