Bővít az egyik leggazdagabb magyar: milliárdokból épít takarmánygyártót

MTI
Magyarországon egyedülálló takarmánygyártó üzemet létesít a Claessens cégcsoport a Somogy megyei Böhönye-Terebezdpusztán. Az üzem 2020 nyarára fog felépülni, kapacitását tekintve pedig évi 100 ezer tonna lesz.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

1,24 milliárd forint kormányzati támogatással, össszesen 3,1 milliárd forintból létesül új takarmánygyártó üzem a Somogy megyei Böhönye Terebezdpuszta településrészén. Az üzemet a Claessens cégcsoport érdekeltségébe tartozó TBZ Táp Kft. jegyzi. Az üzem kapacitása évi 100 ezer tonna lesz, amelynek nagy részét saját állataik nevelésére használják majd fel, mondta el Claessens Péter, a cégcsoport egyik tulajdonosa. A fejlesztéssel a cég alkalmazottainak száma 50 fővel fog nőni, 250-ről 300-ra. Claessens Péter azt is elárulta, hogy a beruházás azért is egyedülálló Magyarországon, mert egy olyan technológiát fog megvalósítani, amely lehetővé teszi a nyers kukorica feldolgozását, ezáltal jelentős energia-megtakarítást jelent a cégnek, valamint csökkenti annak ökológiai lábnyomát is.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

EZ IS ÉRDEKELHET

A szarvasmarha-tartással, tejtermeléssel, sertéstenyésztéssel és -hízlalással, növénytermesztéssel foglalkozó Claessens cégcsoport idén tavasszal jelentette be, hogy hatalmas sertéstelepet létesítenek Böhönyén. A sertés- és tehénállományuk fenntartásához fenntartásához szükséges takarmányt saját szántóföldjükön termelik, illetve a környékbeli gazdáktól vásárolják fel.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?