2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Hatalmas sertéstelepet épít az egyik leggazdagabb magyar

MTI
Magyarország egyik legnagyobb sertéshizlaldáját építteti meg a magyar tulajdonú Claessens Group a Somogy megyei Böhönyén. Négymilliárd forintos beruházással két éven belül négy, összesen 32 ezer férőhelyes épület készül el.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A négymilliárdos beruházást saját forrásból, egy korábban elavult komplexum területén valósítják meg környezetkímélő technológiák alkalmazásával - jelentette be Claessens Peter, a cégcsoport egyik tulajdonosa. A Claessens Grouphoz tartozó Claessens Kft., Agrár Kft. és Csicsó Pig Kft. tavaly összesen mintegy 10 milliárd forint árbevételt ért el, ez 25 százalékkal haladta meg az előző évit.

A Claessens Groupnak 6 ezer egyedből álló kocaállománya van, amelyet a közeljövőben mintegy 8 ezresre növelnek. Tehénállományuk 2 ezer egyedből áll, éves tejtermelésük pedig eléri a 20 millió litert. Az állatok etetéséhez szükséges takarmányt saját szántóföldjükön termelik, illetve más gazdáktól vásárolják fel.

A belga származású Claessens család 22 évvel ezelőtt vásárolta meg a Dél-Somogyi Állami Gazdaság utódcégét. A család tagjai magyar állampolgárságot kaptak, cégcsoportjuk Somogy legnagyobb állattartójává vált. A Claessens Peter és családja a napi.hu 2017-es kiadványa szerint 14,2 milliárd forintos vagyonnal a 62. helyet foglalta el a leggazdagabbnak tartott magyar üzletemberek és vállalkozások listáján.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31