Hatalmas sertéstelepet épít az egyik leggazdagabb magyar

MTI
Magyarország egyik legnagyobb sertéshizlaldáját építteti meg a magyar tulajdonú Claessens Group a Somogy megyei Böhönyén. Négymilliárd forintos beruházással két éven belül négy, összesen 32 ezer férőhelyes épület készül el.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

A négymilliárdos beruházást saját forrásból, egy korábban elavult komplexum területén valósítják meg környezetkímélő technológiák alkalmazásával - jelentette be Claessens Peter, a cégcsoport egyik tulajdonosa. A Claessens Grouphoz tartozó Claessens Kft., Agrár Kft. és Csicsó Pig Kft. tavaly összesen mintegy 10 milliárd forint árbevételt ért el, ez 25 százalékkal haladta meg az előző évit.

A Claessens Groupnak 6 ezer egyedből álló kocaállománya van, amelyet a közeljövőben mintegy 8 ezresre növelnek. Tehénállományuk 2 ezer egyedből áll, éves tejtermelésük pedig eléri a 20 millió litert. Az állatok etetéséhez szükséges takarmányt saját szántóföldjükön termelik, illetve más gazdáktól vásárolják fel.

A belga származású Claessens család 22 évvel ezelőtt vásárolta meg a Dél-Somogyi Állami Gazdaság utódcégét. A család tagjai magyar állampolgárságot kaptak, cégcsoportjuk Somogy legnagyobb állattartójává vált. A Claessens Peter és családja a napi.hu 2017-es kiadványa szerint 14,2 milliárd forintos vagyonnal a 62. helyet foglalta el a leggazdagabbnak tartott magyar üzletemberek és vállalkozások listáján.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?