Hatalmas sertéstelepet épít az egyik leggazdagabb magyar

MTI
Magyarország egyik legnagyobb sertéshizlaldáját építteti meg a magyar tulajdonú Claessens Group a Somogy megyei Böhönyén. Négymilliárd forintos beruházással két éven belül négy, összesen 32 ezer férőhelyes épület készül el.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A négymilliárdos beruházást saját forrásból, egy korábban elavult komplexum területén valósítják meg környezetkímélő technológiák alkalmazásával - jelentette be Claessens Peter, a cégcsoport egyik tulajdonosa. A Claessens Grouphoz tartozó Claessens Kft., Agrár Kft. és Csicsó Pig Kft. tavaly összesen mintegy 10 milliárd forint árbevételt ért el, ez 25 százalékkal haladta meg az előző évit.

A Claessens Groupnak 6 ezer egyedből álló kocaállománya van, amelyet a közeljövőben mintegy 8 ezresre növelnek. Tehénállományuk 2 ezer egyedből áll, éves tejtermelésük pedig eléri a 20 millió litert. Az állatok etetéséhez szükséges takarmányt saját szántóföldjükön termelik, illetve más gazdáktól vásárolják fel.

A belga származású Claessens család 22 évvel ezelőtt vásárolta meg a Dél-Somogyi Állami Gazdaság utódcégét. A család tagjai magyar állampolgárságot kaptak, cégcsoportjuk Somogy legnagyobb állattartójává vált. A Claessens Peter és családja a napi.hu 2017-es kiadványa szerint 14,2 milliárd forintos vagyonnal a 62. helyet foglalta el a leggazdagabbnak tartott magyar üzletemberek és vállalkozások listáján.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?