Figyelem! A koronavírus miatt módosul a növényegészségügyi bejelentések határideje

Figyelem! A koronavírus miatt módosul a növényegészségügyi bejelentések határideje

agrarszektor.hu
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatja az érintetteket, hogy a jelenlegi rendkívüli helyzetre való tekintettel megváltozik a növényegészségügyi bejelentések határideje. Ez azt jelenti, hogy a bejelentési kötelezettségnek - 2020. március 14. helyett - 2020. április 30-ig kell eleget tenni, továbbá ennek megfelelően a növényegészségügyi vizsgálatokra vonatkozó támogatási igényeket is április végéig lehet benyújtani.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A növényegészségügyi regisztrációs szám igénylésének és a termelés éves adatainak bejelentési határideje a vonatkozó uniós rendelet alapján a vegetatív szaporítóanyagok, a vetőmagok és a vetőburgonya esetében is egységesen 2020. március 14-re változott - írja a Nébih. A jogszabály a jövő évtől kezdődően már április 30-ban határozza meg a bejelentési határidőt, ugyanakkor a koronavírus járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetre való tekintettel a hatóság már az idei évben is ezt a határidőt veszi figyelembe. Ennek megfelelően a növényegészségügyi vizsgálatokra vonatkozó támogatási igény benyújtási határideje is 2020. április 30-ra módosul.

További lényeges változás, hogy a kérelmet, valamint a bejelentést - a személyes találkozások minimalizálása érdekében - nem szükséges papír alapon benyújtaniuk vagy megküldeniük az érintetteknek. Ehelyett a Nébih arra kéri az érintettetek, hogy a dokumentumokat ügyfélkapun keresztül vagy elektronikus levélben juttassák el a megyei kormányhivatalok növény- és talajvédelmi osztályának.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?