Jön a hidegfront: felhőszakadással és jégesővel érkezik a lehűlés az országba

Jön a hidegfront: felhőszakadással és jégesővel érkezik a lehűlés az országba

agrarszektor.hu
Aki strandra vágyik, annak még érdemes kihasználnia a szombatot, vasárnap ugyanis hidegfront vonul át az országon záporok, zivatarok kíséretében. A front mögött jelentős lehűlés érkezik majd, és jelenleg úgy néz ki, hogy keddig jelentősen visszaesik a hőmérséklet.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Szombaton a sok napsütés mellett 31-34 fok közé emelkedik a csúcshőmérséklet - írja az Időkép. Estére azonban egy hidegfront közelíti meg a nyugati határt: megnövekszik a felhőzet és záporok, zivatarok sodródhatnak be Ausztria felől. Köztük heves zivatarok is lehetnek, melyeket felhőszakadás, jégeső, és viharos széllökések kísérhetnek. A front vasárnap egyre keletebbre helyeződik: reggelig főként a Dunántúlon kell elszórtan esőre, záporokra, zivatarokra készülni, délután pedig a középső és keleti országrészben kell több helyen csapadékra számítani. A zivatarokat felhőszakadás, viharos szél kísérheti, az erősebb cellákból pedig jégeső is hullhat. A front hátoldalán fekvő Dunántúlon feltámad az északnyugati szél, a gomolyfelhős idő mellett csak néhol lehet egy-egy futó zápor. Itt lesz hűvösebb az idő: a maximumok 26-29 fok között alakulhatnak, miközben a keleti országrészben még 29-32 fok ígérkezik. A zivatarok hatására azonban rövid idő alatt lehűlhet a levegő. 

Mit hozhat a jövő hét?

Jelenleg úgy néz ki, hogy keddig jelentősen visszaesik a hőmérséklet. Ekkor a csúcshőmérséklet jellemzően 25 fok körül alakulhat. Szerdán átmenetileg pár fokkal ismét melegebb lehet, ezt követően azonban újabb lehűlés érkezhet, melyhez jelentős csapadék is társulhat. A lehűlés mértékével és a csapadék mennyiségével kapcsolatban azonban még sok a bizonytalanság. 

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?