Durva lehűlés tarolja le Magyarországot: hózápor is lehet, mutatjuk, hol

Durva lehűlés tarolja le Magyarországot: hózápor is lehet, mutatjuk, hol

MTI
Folytatódik a változékony, tavaszias idő: pénteken még 15 és 20 Celsius-fok közötti hőmérséklet várható többfelé záporral, zivatarral, majd szombaton csökken a hőmérséklet, és akár havas eső, hózápor is eshet. Vasárnap nem valószínű csapadék, de a legmelegebb órákban mindössze 6 és 10 fok valószínű - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Pénteken délutánig közepesen felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel, délutántól már inkább erősen felhős égkép valószínű. Többfelé várható zápor és zivatar. A déli szél élénk lesz, néhol meg is erősödik, de a zivatarok környékén erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul.

Szombaton reggelig jobbára erősen felhős idő várható, napközben felhőátvonulásokra lehet számítani több-kevesebb napsütéssel, de északkeleten estig erősen felhős maradhat az ég. Délelőttig főleg a déli és a keleti országrészben valószínű szórványosan eső, zápor, majd délutántól északkeleten fordulhat elő zápor, havas eső, hózápor, de másutt számottevő csapadék nem lesz. Az északnyugati szél sokfelé viharossá fokozódik. A minimum-hőmérséklet általában 3 és 8, a csúcsérték 6 és 12 fok között alakul.

Vasárnap a hosszabb-rövidebb napsütés mellett melegfront közép-, illetve magasszintű felhőzetet sodródhat az ország fölé. Csapadék nem valószínű, az északnyugati, majd a délnyugati szél helyenként megélénkül. Hajnalra többnyire mínusz 8 és 0 fok közé hűl le a levegő, délután 6, 10 fok lehet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?