Olyan lehűlés jön, amilyen már rég volt Magyarországon: még havazhat is

Olyan lehűlés jön, amilyen már rég volt Magyarországon: még havazhat is

MTI
Pénteken még enyhe, tavaszias idő várható, de szombaton visszaesik a hőmérséklet: napközben már csak 6-11 Celsius-fok lesz és sokfelé várható csapadék. Vasárnapra virradóra visszatér a hajnali fagy, kora délután már csak 1,6 fok várható, és helyenként havas esőre, havazásra is számítani kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Pénteken az ország nyugati kétharmadán közepesen felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számítani lehet, az északkeleti, keleti tájakon azonban késő délutánig erősen felhős égkép lesz jellemző. A gyenge eső kora délutánra a keleti határvidéken is megszűnik, azt követően kevés helyen zápor, az Észak-Dunántúlon és Baranyában egy-egy zivatar is kialakulhat. A szél élénk, elsősorban a Dél-Dunántúlon és az Alföld délkeleti részein erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 17 fok között valószínű, de Borsodban és Szabolcsban több fokkal hűvösebb is lehet.

Szombatra virradóra beborul az ég, majd napközben csökken a felhőzet, az ország északi felén több órára kisüthet a nap, majd délutántól dél felől kezd visszahúzódni a vastagabb felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, főleg a déli országrészben jelentős mennyiségű csapadék is hullhat, ott egy-egy zivatar sem kizárt. Délután észak felől csökken a csapadék. A délnyugati szél nyugatira, északnyugatira fordul, többfelé megerősödik, elsősorban az ország északi felén helyenként viharossá fokozódik. A minimumhőmérséklet 2 és 9, a maximum 6 és 11 fok között valószínű.

Vasárnap nagyrészt erősen felhős, illetve borult időre kell számítani, az ország déli, délkeleti felén többfelé, másutt helyenként valószínű csapadék, amelynek zöme havas eső, havazás lesz, de főleg a délkeleti, keleti tájakon eső is várható. Az északnyugati, majd északkeleti szelet sokfelé erős lökések kísérik. Hajnalban mínusz 5 - plusz 1, kora délután 1-6 fok valószínű.

Címlapkép forrása: MTI/Kovács Tamás

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?