Jégesővel csaphat le a vihar az országra: mutatjuk, hol lehet a legdurvább

Jégesővel csaphat le a vihar az országra: mutatjuk, hol lehet a legdurvább

MTI
Több hullámban csapadék érkezik pénteken, zivatarveszély miatt az ország nagy részére figyelmeztetést is kiadtak. A hétvége további részében is sokfelé borús és hűvös idő várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Azt írták:pénteken többnyire erősen felhős vagy borult idő lesz. Több hullámban érkezik csapadék: eleinte eső, majd többfelé záporok, zivatarok formájában. Egy-egy intenzívebb zápor jelentős mennyiségű csapadékkal járhat, és jégeső is kísérheti. A szél többfelé megélénkül, zivatarok mentén erős, viharos széllökések is lehetnek. Zivatarveszély miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Tolna és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Pénteken a leghidegebb órákban általában plusz 4 és 11 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, de a kevésbé felhős területeken ennél hidegebb lesz, a fagyzugos részeken fagypont alatti is lehet a hőmérséklet. Napközben 10 és 16 fok közötti értékeket mérhetnek, de a déli, délkeleti területeken a 20 fokot is meghaladhatja a csúcshőmérséklet.

EZ IS ÉRDEKELHET

Szombat hajnalban-reggel még több helyen, napközben már csak elszórtan várható eső, zápor. A hajnali 5-11 fokról délutánra 14 és 19 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Vasárnap eleinte változóan felhős idő várható főleg keleten hosszabb napos időszakokkal, majd a nap második felében egyre többfelé megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Délután ismét egyre nagyobb területen alakulhat ki zápor, zivatar. A szél is többfelé megerősödik, Észak-Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik. A minimumhőmérséklet plusz 2 és 10 fok között alakul. A maximumok általában 19 és 25 fok között várhatók, de északkeleten néhol csak 16 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?