Durva viharok tarolhatják le az országot: így mossa el az eső a kegyetlen hőséget

Durva viharok tarolhatják le az országot: így mossa el az eső a kegyetlen hőséget

MTI
Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: fokozódik a hőség, a napi középhőmérséklet az ország döntő részén meghaladhatja 25 Celsius-fokot, elsősorban az Alföldön a 27 fokot is. Az előrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 22 fok között valószínű. A hidegre hajlamos részeken ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 32 és 37 fok között valószínű.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Emellett arra is felhívták a figyelmet, hogy kedden országszerte elérheti a nagyon erős, néhol akár az extrém szintet az UV-sugárzás. A hőség veszélye miatt Budapestre, valamint Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére másodfokú, a többi megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Budapestre, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére zivatarveszély miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. 

EZ IS ÉRDEKELHET

Keddre virradóra az éjszaka második felében elsősorban a Dunántúl északnyugati, középső és keleti részén alakulhatnak ki zivatarok, melyeket intenzív csapadék, viharos széllökés, kisebb eséllyel aprószemű jég kísérhet. Kedden délután, este a Dunántúl nyugati felén fordulhat elő kevés helyen zivatar, melyek azonban hevesebbek is lehetnek, viharos kifutószéllel, jégesővel és intenzív csapadékkal. A meteorológiai szolgálat és az országos tisztifőorvos hőség miatti figyelmeztetésének különböző kritériumai vannak. Az országos tisztifőorvos három fokozatot rendelhet el, döntése értelmében csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriasztás van érvényben.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?