Tilalom lépett életbe az országban: ezekben a megyékben mostantól tilos a tűzgyújtás

Tilalom lépett életbe az országban: ezekben a megyékben mostantól tilos a tűzgyújtás

agrarszektor.hu
A tartós kánikula okozta szárazság és az ebből adódó, fokozott tűzkockázat miatt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) úgy döntött, hogy 2022. június 30-tól két újabb megyében is életbe lép a fokozottan tűzveszélyes időszak. A tűzgyújtási tilalom Pest és Veszprém megye mellett továbbra is érvényben marad Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben is.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Újabb két megyében rendelték el a tűzgyújtási tilalmat a tartós kánikula okozta szárazság miatt, így 2022. június 30-tól tilos tüzet gyújtani Pest megye és Veszprém megye teljes területén. A jelenlegi elrendeléssel érintett területek nagy kiterjedésű, magas tűzveszélyességű erdőállománnyal rendelkeznek, sok esetben a lakott területek közé ékelve - olvasható a Nébih oldalán. A talaj mindkét megyében kritikusan száraz, csapadék továbbra sem várható és előreláthatólag folytatódik a kánikula. Mindezek miatt nagy az esély az intenzív, gyorsan terjedő felszíni tüzek kialakulására.

A döntést a fokozott tűzkockázatot figyelembe véve hozta meg a Nébih a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának egyetértésével. Emellett fenntartják a korábban bevezetett korlátozást a hat alföldi megyében, azaz Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben.

EZ IS ÉRDEKELHET

A tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, ideértve az interaktív tűzgyújtási tilalom térképen jelölt területeken található tűzrakó helyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag- és gazégetést is. Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról további részletek ezen az linken, illetve az ezen a honlapon elhelyezett térképen tájékozódhatnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?