Brutális tűz pusztít Békés megyében: több hektár gabonaföld ég

Brutális tűz pusztít Békés megyében: több hektár gabonaföld ég

MTI
Ötven hektáros gabonaföldön van tűz a Békés megyei Kevermes határában, az oltásban részt vevők munkagépekkel egy 20 hektáros területet le tudtak határolni a tűz terjedése elől - tájékoztatta a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-t.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Várszegi György elmondta: hármas szintű kiemelt riasztás van, a helyszínre - a katasztrófavédelmi műveleti szolgálattal együtt - 8-9 jármű érkezett. A tűzoltók munkáját a hirtelen megváltozott szélirány nehezíti - tette hozzá.
A Békés Megyei Aratási Koordinációs Bizottság hétfői ülésén elhangzott, hogy Békés megyében egy hét alatt 43 mezőgazdasággal összefüggő, illetve 15 egyéb szabadtéri tűzeset történt, csak a hétvégén 23 tűzeset volt. Több helyen gabona égett, de kilenc alkalommal elhagyott tanyán volt tűz.

Hétfőn este 7 óra után érkezett a hír, hogy eloltották a tüzet a Békés megyei Kevermes határában, ahol ötven hektáros gabonaföld kapott lángba. Várszegi György, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: 20 hektáron égett le a lábon álló gabona, a többi területet munkagépekkel sikerült elhatárolni; a tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. Az oltást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.
Veszélyben volt egy kombájn is, amelyet végül sikerült megmenteni a tűz elől - tette hozzá.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 13. 13:29