Nagy esővel tér vissza a meleg az országba: mutatjuk, hol, mi várható

Nagy esővel tér vissza a meleg az országba: mutatjuk, hol, mi várható

MTI
Változékony idő várható a hétvégén és több hullámban kell esőre számítani. Átmenetileg visszatérnek a fagymentes éjszakák, az erős szél pedig vasárnap helyenként viharossá fokozódik - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Pénteken délelőtt gyengén felhős, napos idő várható, majd késő délelőttől északnyugat felől újra megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, így délutánra mindenütt erősen felhős lesz az ég. A nap második felétől többfelé várható eső, zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Szinte országszerte megélénkül, a Dunántúlon időnként meg is erősödik a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 Celsius-fok között valószínű. Szombaton felhőátvonulások várhatók hosszabb-rövidebb napsütéssel. Szórványosan előfordul eső, zápor, helyenként zivatar.

EZ IS ÉRDEKELHET

A nyugati, északnyugati szelet több helyen erős lökések kísérik. Hajnalra 3 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet, délutánra 13 és 19 fok közé melegszik fel a levegő. Vasárnap felhőátvonulásokra kell számítani több-kevesebb napsütéssel. Szórványosan valószínű eső, zápor, helyenként zivatar. Sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északnyugati, északi szél. A minimum-hőmérséklet 1 és 7, a maximum 10 és 18 fok között alakul.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?