Olyan csavar jön az időjárásban, amire kevesen számítanak: mutatjuk, mi várható

Olyan csavar jön az időjárásban, amire kevesen számítanak: mutatjuk, mi várható

agrarszektor.hu
A hét második felében visszatér a tavasz hazánkba. Csütörtökön még csak nyugaton és délnyugaton lesz melegebb az idő, pénteken viszont sokfelé a 20 Celsius-fokot is megközelítheti a hőmérséklet. Komolyabb napsütés ugyanakkor még nem várható, de mind csütörtökön, mind pénteken előfordulhatnak esők, záporok.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök hajnalban a kevésbé felhős keleti, északkeleti tájakon még hozhat fagyokat az időjárás, de a maihoz hasonló hidegre már nem kell számítani. A fagyzugokban azért még -3, -4 fokig lehűlhet a levegő - írta meg az Időkép.hu. Az ország nagy részén azonban már nem fog fagyni, ugyanis nyugat, délnyugat felől enyhébb légtömegek érkeznek. Emiatt a nappali felmelegedés is erősödik: az ország északkeleti harmadán 10-14, máshol már 15-20 fok várható a délutáni órákban, a legmelegebb nyugaton, délnyugaton lesz.

Pénteken az enyhe hajnalt követően már mindenhol 15 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, a legmelegebb tájakon 20-21 fok is lehet, ám korai még zavartalan napsütésben reménykedni. Csütörtökön csak rövid időszakokra süthet ki a nap, délutántól nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. Nyugaton, délnyugaton néhol zivatar sem kizárt. Éjjel ez a csapadékzóna kelet felé vonul, pénteken a nap első felében lehetnek hosszabb napos időszakok, majd délután nyugat felől újabb csapadékzóna érkezik. A déli-délnyugati szelet mindkét napon többfelé élénk, főként a Dunántúlon erős lökések kísérhetik.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?