Záporok, zivatarok jönnek húsvétkor: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb eső

Záporok, zivatarok jönnek húsvétkor: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb eső

agrarszektor.hu
A húsvéti hosszú hétvégén az időjárás nem igazán kedvez a szabadtéri programoknak. Nagyszombaton még várható némi napsütés, de általában a felhős, borús idő lesz a jellemző, esetenként csapadékkal és erős, helyenként viharos széllel. Húsvétvasárnap és húsvéthétfőn is marad a szeles idő, helyenként akár futó zápor is előfordulhat. Az előrejelzések szerint a tavaszias idő még kedden sem tér vissza.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Nagyszombaton még gyakran lesz felhős az ég, de azért pár órára több tájegységen is kisüthet a nap. A Dunától keletre, valamint a középső tájakon azonban szükség lehet az esernyőkre, ugyanis időnként többfelé kialakulhat eső, de akár zápor is - írta meg az Időkép.hu. Emellett az északias szél is sokfelé lesz élénk, erős, nyugaton, északnyugaton, valamint helyenként északkeleten viharos lökésekre is számítani kell. A legmelegebb órákban mindössze csak 10-16 fokot mutathatnak a hőmérők.

Forrás: Időkép.hu

Húsvétvasárnap is folytatódik a szeles idő, sokfelé lesz élénk, erős, néhol viharos az északi-északkeleti szél. Bár már sokfelé számíthatunk hosszabb napos időszakokra, a Dunától keletre elszórtan egy-egy futó zápor előfordulhat. Hajnalra a derült, fagyra érzékenyebb helyeken akár -3, -4 fok köré is lehűlhet a levegő, napközben pedig 9-15 fokra van kilátás.

Húsvéthétfőn a változóan napos-felhős időben még elszórtan egy-egy zápor átmenetileg kialakulhat. A szeles idő marad, az északi-északkeleti szelet továbbra is élénk, erős lökések kísérik majd. Reggel több tájegységünkön is gyengén fagyhat, de az északi völgyekben akár -5 fok köré is lecsökkenhet a hőmérséklet, majd a délutáni órákban ismét 9 és 15 fok közötti maximumokra van kilátás. Az igazi tavaszi idő még kedden sem tér vissza.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?