Újabb fagy tarolja le Magyarországot: térképen mutatjuk, hol, hány fok várható

Újabb fagy tarolja le Magyarországot: térképen mutatjuk, hol, hány fok várható

MTI
Hűvös, borús idővel kezdődik a jövő hét: hajnalonként mínuszok lesznek, a hegyekben akár hózápor is lehet. A hét második felében fokozatosan melegszik a levegő - derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Húsvéthétfőn egyre többfelé felhős lesz az ég. Elszórtan záporeső, hódara zápor, a hegyekben hózápor is előfordulhat. Egy-egy helyen az ég is megdörrenhet. Az északi szél élénk, helyenként erős lesz. A leghidegebb órákban mínusz 5 és plusz 5, napközben plusz 8 és 13 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet.

Várható időjárás Húsvéthétfőn (Forrás: Időkép.hu)

Kedden keleten lesz több napsütés, a nyugati megyékben erősen felhős vagy borult idő valószínű. Többfelé fordulhat elő zápor, de egy-egy zivatar sem kizárt. Főleg éjjel, hajnalban az északi részeken vegyes halmazállapot is lehet. Hajnalban általában mínusz 1 és plusz 3, napközben plusz 7 és 13 fok közötti értékeket mérhetnek, de lesznek helyek, ahol akár mínusz öt 5 is lehet hajnalban.

Szerdán elszórtan előfordulhat eső, zápor, nagyobb eséllyel a délnyugati megyékben. A minimumok mínusz 3 és plusz 4 fok között várhatók, de a fagyzugokban akár mínusz 5 fok is lehet. A maximumok 11 és 17 fok között alakulnak.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos idő valószínű. Az északkeleti és a délnyugati megyékben lehetnek nagyobb eséllyel záporok, másutt számottevő csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 6, a legmagasabb hőmérséklet 13 és 19 fok között valószínű.

Pénteken elszórtan előfordulhatnak záporok. A minimumhőmérséklet plusz 2 és 9, a maximumhőmérséklet 15 és 21 fok között valószínű.

Szombaton és vasárnap a hosszabb-rövidebb napsütés mellett továbbra is lehetnek elszórtan záporok. Szombaton a hajnali 3-10 fokról 15 és 22 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Vasárnap hajnalban plusz 4 és 11, míg délután 16 és 22 fok között várható a hőmérséklet - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?