Durva viharokkal csap le a hidegfront az országra: mutatjuk, hol, mi várható

Durva viharokkal csap le a hidegfront az országra: mutatjuk, hol, mi várható

agrarszektor.hu
Heves zivatarokat, szelet, a hét közepére tíz fokos lehűlést hoz a nyár eddigi legerősebb hidegfrontja. Csütörtökre a front elhagyja térségünket, de hajnalban a szélcsendes völgyekben 10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, napközben pedig az élénk, erős szélben nem lesz melgeebb 22-27 foknál.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Hétfőn megerősödő délnyugati széllel tovább fokozódik a meleg, 31-36 fokos kánikulában lesz részünk. A nap nagy részében sokat fog sütni a nap, majd késő délutántól, estétől egy északnyugat felől közeledő hullámzó hidegfront hatására az ország északi felén egyre többfelé kell zivatarokra, heves zivatarokra készülni - írja az Időkép. A zivatarok rendszerbe is szerveződhetnek, vonulásukat felhőszakadás, 100 km/órát meghaladó szél és nagy méretű jég kísérheti, emiatt az összes északi megyére narancssárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, Baranya megye kivételével pedig a többi megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben zivatar veszélye miatt. 

Éjjel már délebbre is kiterjed a zivatartevékenység, kedden pedig többfelé, több hullámban lehetnek záporok, zivatarok. Heves zivatarok főként délen és keleten várhatók ezen a napon. A délnyugati szél késő délutántól egyre többfelé északnyugatira fordul, és zivataroktól függetlenül is megerősödik. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt: északon és nyugaton 24-29, délen és keleten még 30-36 fok várható.

Szerdán is számítani kell még záporokra, zivatarokra, de délután egyre inkább keletre korlátozódik a csapadék. Az északnyugati szél erős, a Dunántúlon, majd a középső tájakon is többfelé viharos lesz, a legerősebb széllökések sebessége zivataroktól függetlenül is elérheti a 70-80 km/órát. Jelentős lehűlésre készülhetünk, keleten még 26-29, máshol már csak 19 és 25 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?