Nincs enyhülés: újabb vörös riasztás a hőség miatt

Nincs enyhülés: újabb vörös riasztás a hőség miatt

agrarszektor.hu
A legmagasabb, vörös fokozatú figyelmeztetést adta ki az Országos Meteorológiai Szolgálat két déli megyére hétfőre is: Csongrád-Csanádban és Békésben a napi középhőmérséklet 29 Celsius-fok felett alakulhat a hét első napján is.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez vasárnap eljuttatott veszélyjelzésében azt írta, a két déli vármegyére a legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki magas középhőmérséklet miatt hétfőre. Bács-Kiskun, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyére másodfokú (narancs) figyelmeztetés van érvényben a magas középhőmérséklet miatt hétfőre, ezeken a területeken várhatóan 27 fok felett alakul a középhőmérséklet.

Forró lesz a vasárnap is

Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest és Tolna vármegye területén a legmagasabb, harmadfokú (piros) figyelmeztetés van érvényben, ott várhatóan 29 Celsius-fok felett alakul a középhőmérséklet.

Nyugaton már jönnek a felhők

A déli, délkeleti szél a Dunántúlon északira fordul, és időnként megerősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A maximum-hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon 28 és 32, másutt 33-39 fok között valószínű.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?