Hihetetlen: ez az egzotikus gyümölcs már Olaszországban is terem

Hihetetlen: ez az egzotikus gyümölcs már Olaszországban is terem

MTI
A klímaváltozás miatt virágzik a mangótermesztés Olaszországban: Szicíliában több mint ezer hektáron termesztik az egzotikus gyümölcsöt, amelynek betakarítása most kezdődött el - számolt be a Coldiretti olasz mezőgazdasági szövetség.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az elmúlt években számos helyen jelentek meg déligyümölcs-ültetvények Olaszországban: Szicíliában, Pugliában és Calabriában egyre több Ázsiából és Latin-Amerikából származó gyümölcsöt termesztenek, köztük banánt, mangót, avokádót, maracuját és licsit. Az észak-olaszországi mezőgazdaság arculata is változik: a Pó folyó menti síkságon egyre nagyobb területet foglal el a búza és a befőzőparadicsom, a szőlőszüret ideje pedig egy hónappal előbbre került, és a hagyományos szeptemberi kezdettel szemben már augusztus elején indul a betakarítás.

A meleg időjárás a szőlőültetvények eloszlását is megváltoztatta, és most már magasabb területeken - például az alpesi Valle d'Aosta régióban található Morgexben és La Salle-ban - is sikerrel termesztenek szőlőt. Ezzel egy időben az olívaültetvények északi határa kitolódott, és elérte az Alpokat. Jelenleg a lombardiai alpesi régió, Sondrio a legészakibb olasz olívaolaj-termelő megye. Az elmúlt tíz évben a Valtellina legnaposabb hegygerincein az olajbogyó-ültetvények területe nulláról közel 30 ezer négyzetméterre nőtt.

EZ IS ÉRDEKELHET
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?