Hatalmas eső jön Magyarországon: kiadták a másodfokú riasztást

Hatalmas eső jön Magyarországon: kiadták a másodfokú riasztást

MTI
Jelentős mennyiségű esőre figyelmeztet a HungaroMet Zrt.: Zala, Vas és Győr-Moson-Sopron vármegyében egy nap alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat a hétfői nap során. A HungaroMet Zrt. ezért a három vármegyére másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták, hétfőn egy ciklon képződik a térségünkben és egyre többfelé várható eső, zápor. A Dunántúl nyugati felén területi átlagban 20-40 milliméter közötti mennyiségű eső várható, lokálisan ennél nagyobb mennyiség sem kizárt. Az előrejelzés szerint a csapadék nagyobb része a déli órákat követően fog leesni és keddre virradó éjszaka tovább folytatódik a csapadéktevékenység ezeken a területeken.

Zala, Vas és Győr-Moson-Sopron vármegyében ezért hétfőre másodfokú (narancs) figyelmeztetést adtak ki. Veszprém és Somogy vármegyékben egy nap alatt 20 milliméter eső várható, ezekben a vármegyékben elsőfokú figyelmeztetés van hétfőre. A HungaroMet Zrt. veszélyjelzésében azt is írta, hétfőn napközben a délkeleti országrészben a déli irányú szelet időnként viharos, óránkénti 60-70 kilométeres lökések kísérhetik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?