A következő napok időjárásának senki sem fog örülni: itt a friss előrejelzés

A következő napok időjárásának senki sem fog örülni: itt a friss előrejelzés

agrarszektor.hu
Április végére ismét visszatért a nyárias idő Magyarországra. A felmelegedés csúcspontja a keddi nap volt, amikor zavartalan napsütésben és 23-27 Celsius-fokos maximumokban lehetett része a magyaroknak. Az időjárás még május 1-jén, szerdán is hasonlóan alakul, jellemzően csak fátyol- és gomolyfelhők lesznek az égen, és alig 1-2 Celsius-fokkal lesz hűvösebb, amit jóformán meg sem lehet érezni.

JÖN AZ AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Május 1-jén is marad a jó idő, alig 1-2 Celsius-fokkal lesz csak hűvösebb a keddi maximumnál. Csak fátyol- és gomolyfelhőkre lehet számítani, összességében viszont inkább nyárias idő lesz a nap során - írta meg a 24.hu. Este azonban minden meg fog változni.

Délnyugat-Európa felől egy nedves levegőt hordozó ciklon indul a kontinens közepe felé, zivatarok alakulnak ki. Ettől kezdve pedig a változékony, esős idő lesz a meghatározó, jelentős lehűléssel

- mondta el Molnár László meteorológus, a Kiderül.hu munkatársa.

A szakember szerint az első csapadékhullám a csütörtökre virradó éjszaka átvonul az országon, a legtöbb eső a nyugati és a középső országrészben várható, keletre alig jut. Nappalra az egész lecseng, az eső és a felhők hatására azonban búcsút lehet inteni a nyárias időnek.

Eddig tartott a jó idő

Csütörtök délután aztán újabb hullám érkezik: a vonalba rendeződött zivataroknak köszönhetően komoly viharok alakulnak ki. Pénteken szinte egész nap esni fog, de az égiháború lecsillapodik, néhány zivatar mellett inkább zápor és eső várható. A következő napokban 20-22 Celsius-fokos maximumokra lehet számítani, pénteken a zárt felhőzet miatt sok helyen még 20 Celsius-fokig sem melegszik a levegő.

A legfrissebb előrejelzése szerint hétvégén is változékony, esős marad az idő, de sok napsütés mellett, a legmelegebb órákban a 20 Celsius-fok feletti tartományban lesz a hőmérséklet. Ugyanezt mondhatjuk a jövő hét első napjairól is, a komótosan haladó ciklon május 7. környékén hagyja el térségünket. A jelenlegi számítások szerint a helyébe viszont hűvös, északi levegő áramlik, a csúcshőmérséklet 15-20 Celsius-fok körül alakul, és ennek a lehűlésnek egyelőre nem látszik a vége.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 21. 16:03